Aktuális

Csoda: új arcot kapott, miután fejbe lőtte magát

Bors

Létrehozva: 2017.02.18.

Valóságos csodát műveltek az orvosok egy amerikai férfival, aki 10 évvel azután, hogy fejbe lőtte magát, új arcot kapott.

A 31 éves Wyomingban élő Andy Sandness 21 éves korában súlyos depresszióban szenvedett. A betegség felülkerekedett rajta, ezért úgy döntött, hogy végez magával. Megpróbálta magát alulról fejbe lőni, az öngyilkosság azonban rosszul sült el. Sandness túlélte az esetet, de egy valóságos szörnyszülött lett – írja a Metro.

A férfi elvesztette az orrát, az állkapcsát, és mindössze csak két foga maradt. Számos beavatkozást végeztek el rajta, de lehetetlennek tűnt, hogy valaha is visszanyerje korábbi kinézetét. Szégyellte magát, megszűnt a társasági élete. 2012-ben aztán váratlan telefonhívást kapott. Egy plasztikai sebész, Dr. Samir Martini kereste, így bekerült egy arctranszplantációs programba.

Szerencséjére 5 hónappal később már sorra is került a listán. A donorja egy 21 évesen öngyilkosságot elkövető férfi, Calen Ross volt, aki ugyancsak fejbe lőtte magát. A szülei beleegyeztek a műtétekbe, azzal a kitétellel, hogy sosem fog visszaköszönni az utcán az elhunyt fiuk arca.

Sandness arcának újraalkotásán egy 60 fős orvosi csapat dolgozott. Miután tavaly decemberre mindent előkészítettek, egy 56 órás műtétre került sor. Ezt követően 3 hétig nem nézhetett tükörbe, az eredmény azonban mindenért kárpótolta. „Messze felülmúlta a várakozásaimat” – mondta, miután új orrot, arcot, szájat, ajkakat, állkapcsot, állat és fogakat is kapott. Újra érezte a szagokat, és már a szilárd ételek sem jelentettek akadályt. Sandness azt tervezi, hogy visszatér a normális életbe, és újra csak egy hétköznapi ember lesz a sok közül.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.suicidprevencio.hu weboldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek