Aktuális

A legnagyobb magyar: Mindig nekem kellett szedni a meggyet

L. B.

2017. február 22. szerda 11:30

Mindig első volt a tornasorban, de legtöbbször meggyűlt a baja a magasságával. A 220 centis Grósz László – híven a nevéhez – az ország legnagyobb embere. – Hosszú időbe telt, amíg megtanultam együtt élni vele. Már általános iskolában jóval nagyobb voltam a többieknél, az egyik nyáron hét centit is nőttem. Nagyon frusztrált a dolog, a gátlásomat humorral próbáltam ellensúlyozni, mondhatni, az osztály bohóca voltam – elevenítette fel a Borsnak László, aki az osztályfotózásokon rendszerint a földön foglalt helyet, miközben társai egy padon.

Bevallása szerint sokkal több hátránya van nem mindennapi magasságának, mint előnye. Sokszor meggyűlt a baja például a normál emberekre tervezett közlekedési eszközökkel, és a hotelágyakról is lelóg a lába. – Engem mindig fényképeznek. Néhány éve Torontóban a kínai turisták a helyi látványosságok helyett inkább velem pózoltak. Gyerekként nekem kellett szedni a meggyet, a karácsonyi ajándékot pedig mindig alacsony helyre dugták a szü­leim, ahol sosem találtam meg – sorolja kissé kesernyés humorral a 47 éves férfi, aki élete során számos sportággal próbálkozott, de egy súlyos térdsérülés miatt abba kellett őket hagynia.

– Kosaraztam, birkóztam, vízilabdáztam, és vívtam is. A sérülésem után elkeseredtem, de Isten segítségével sikerült túltenni magam rajta. A megtérésem óta sokkal pozitívabban látom a világot. A jelenlegi munkámért pedig valósággal ra­jongok – közölte az óriás, aki egy pá­linka reklámarca is. Emiatt járja az országot, így több ha­zai hírességgel is összefutott már. – A közeljövőben, úgy néz ki, még egy amerikai reklámfilm-forgatásra is elutazom – mesélte. 

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

origo.hu

Nem tűnik fenevadnak a GeForce GT 1010

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó