Aktuális

Így előzze meg a randigyilkos csendet – tippek

Bors

2017. január 5. csütörtök 16:30

Csúcsidőszak a társkeresők életében az év eleje. Igaz, a kíváncsiságon és a megfelelni vágyáson túl ott kísért a bármikor váratlanul beálló és elhúzódó csend. A Reader’s Digest megoldásai közül szemezgettünk, hogy még magabiztosabban indulhasson a randevúra.

Forrás: Thinkstock

1. Érezze jól magát!

Sokan úgy mennek randira, mintha az valami vizsga lenne. Ez görcsössé, feszültté, idegessé teheti az embert, holott ezek közül egyikre sincs szükség egy találkán. Döntse el előre, hogy ha törik, ha szakad, jól érzi magát. Ezzel a pozitív lelkiállapottal – bármiféle elvárásoktól mentesen – sokkal lazábban, könnyedebben éli át a kettesben töltött időt, sôt ez a hozzáállás a kínos csendet is távol tarthatja.

2. Készüljön fel a másikból!

Az internetes társkeresők és közösségi oldalak számos in­formációt elárulnak a randipartnerről. Szánjon időt ezek áttanulmányozására, térképezze fel a másik érdeklődési területeit! Különösen azokat, amelyekre ön is nyitott, hiszen ami a partner számára vonzó, arról bizonyára szívesen és lelkesen mesél. Sőt ezzel kifejezetten élvezetessé és emlékezetessé teheti a randevút. Vészhelyzet esetén bátran vesse be egyik vagy másik témát.

3. Vigyen bele egy kis játékosságot!

Fogadjon magában, majd várja meg, nyert-e. Például határozza el, hogy kettejük közül ön érkezik előbb, ráadásul tíz perccel a másik előtt. Vagy mondja azt, egész biztos leeszi, leissza a ruháját, s ha ez valóban megtörténik, bosszúság helyett úgy értékeli majd a helyzetet, hogy nyert. Ez az apró játékosság eltereli a figyelmet az esetleges belső feszültségről és derűt kölcsönöz. Ha úgy látja, a másik is nyitott a játékra, az étlap átnézése után megpróbálhatják kitalálni, mit rendel majd a partner. Aztán jöhetnek az elméletek, hogy miért tippeltek erre vagy arra a fogásra.

4. Megmenti a mosdó a zavartól

Ha úgy érzi, mégis beállt a kínos csend, akkor rögtön az elején kérjen elnézést és menjen ki a mosdóba! Frissítse fel az arcát/sminkjét, vessen egy bátorító pillantást magára a tükörben! A hirtelen jött szünet mindkét félnek segít összeszedni a gondolatait, nyugodtabbak lesznek, mire visszatér. S bedobhatja a két adu ászt: kérdezzen és beszéljen utazási élményekről, vágyakról, vagy arról, mit szeret csinálni munka után, illetve a hétvégén.

5. Élvezze a testbeszédet!

A pillanatnyi csend nem mindig azt jelzi, hogy zátonyra futott a be­szélgetés. Sokszor azért áll be, hogy vibrálhasson a levegő kettejük között, s a szavak helyett a másik tekintete, mosolya, játékos mozdulatai beszéljenek.

6. Merítsen ihletet a másik megjelenéséből!

Hirtelen rövidzárlat és nem jut eszébe semmi? Vessen egy pillantást a másikra, s ha tetszik a cipője, órája, ékszere vagy bármely más kiegészítője, akkor említse és dicsérje meg! Majd kérdezze meg a másikat annak történetéről. Az elismerés és az őszinte érdeklődés mindig jól­esik és remek beszédtémát biztosíthat.

7. Soha ne faggatózzon!

Nem állásinterjút vagy kihallgatást vezet: ahelyett, hogy mindenféle fürkésző kérdéssel bombázná a másikat, inkább élvezze a társalgást! Ne azért érdeklődjön, hogy elkerülje a csendet! Olyasmikről kérdezzen és beszéljen, ami nagy valószínűséggel önt és a randevúpartnerét is érdekli, s hagyja, hadd hömpölyögjön a beszélgetés egyik érdekes témából a másikba.

Összeállította: Balajti Péter

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Spanyol és holland vadászgépek veszik át Bulgária légtere egy részének ellenőrzését

borsonline.hu

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

she.life.hu

Olyan vagy nekem, mint télen az első hópehely...

hirtv.hu

Karácsony Gergelynek négy nap kellett, hogy megcáfolja magát munkatársa jutalmáról

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

21 nap alatt is leszokhat a dohányzásról

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Steins Máthé Dominikot, a magyar szurkolók a hollandokat dicsérték

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

life.hu

Így néznek ki a legnagyobb sztárok smink nélkül: megdöbbentő a különbség - Fotó

nemzetisport.hu

PL: drónnal zavarták meg a Brentford és a Wolves meccsét – videó

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet