Aktuális

Így előzze meg a randigyilkos csendet – tippek

Bors

Létrehozva: 2017.01.05.

Csúcsidőszak a társkeresők életében az év eleje. Igaz, a kíváncsiságon és a megfelelni vágyáson túl ott kísért a bármikor váratlanul beálló és elhúzódó csend. A Reader’s Digest megoldásai közül szemezgettünk, hogy még magabiztosabban indulhasson a randevúra.

Forrás: Thinkstock

1. Érezze jól magát!

Sokan úgy mennek randira, mintha az valami vizsga lenne. Ez görcsössé, feszültté, idegessé teheti az embert, holott ezek közül egyikre sincs szükség egy találkán. Döntse el előre, hogy ha törik, ha szakad, jól érzi magát. Ezzel a pozitív lelkiállapottal – bármiféle elvárásoktól mentesen – sokkal lazábban, könnyedebben éli át a kettesben töltött időt, sôt ez a hozzáállás a kínos csendet is távol tarthatja.

2. Készüljön fel a másikból!

Az internetes társkeresők és közösségi oldalak számos in­formációt elárulnak a randipartnerről. Szánjon időt ezek áttanulmányozására, térképezze fel a másik érdeklődési területeit! Különösen azokat, amelyekre ön is nyitott, hiszen ami a partner számára vonzó, arról bizonyára szívesen és lelkesen mesél. Sőt ezzel kifejezetten élvezetessé és emlékezetessé teheti a randevút. Vészhelyzet esetén bátran vesse be egyik vagy másik témát.

3. Vigyen bele egy kis játékosságot!

Fogadjon magában, majd várja meg, nyert-e. Például határozza el, hogy kettejük közül ön érkezik előbb, ráadásul tíz perccel a másik előtt. Vagy mondja azt, egész biztos leeszi, leissza a ruháját, s ha ez valóban megtörténik, bosszúság helyett úgy értékeli majd a helyzetet, hogy nyert. Ez az apró játékosság eltereli a figyelmet az esetleges belső feszültségről és derűt kölcsönöz. Ha úgy látja, a másik is nyitott a játékra, az étlap átnézése után megpróbálhatják kitalálni, mit rendel majd a partner. Aztán jöhetnek az elméletek, hogy miért tippeltek erre vagy arra a fogásra.

4. Megmenti a mosdó a zavartól

Ha úgy érzi, mégis beállt a kínos csend, akkor rögtön az elején kérjen elnézést és menjen ki a mosdóba! Frissítse fel az arcát/sminkjét, vessen egy bátorító pillantást magára a tükörben! A hirtelen jött szünet mindkét félnek segít összeszedni a gondolatait, nyugodtabbak lesznek, mire visszatér. S bedobhatja a két adu ászt: kérdezzen és beszéljen utazási élményekről, vágyakról, vagy arról, mit szeret csinálni munka után, illetve a hétvégén.

5. Élvezze a testbeszédet!

A pillanatnyi csend nem mindig azt jelzi, hogy zátonyra futott a be­szélgetés. Sokszor azért áll be, hogy vibrálhasson a levegő kettejük között, s a szavak helyett a másik tekintete, mosolya, játékos mozdulatai beszéljenek.

6. Merítsen ihletet a másik megjelenéséből!

Hirtelen rövidzárlat és nem jut eszébe semmi? Vessen egy pillantást a másikra, s ha tetszik a cipője, órája, ékszere vagy bármely más kiegészítője, akkor említse és dicsérje meg! Majd kérdezze meg a másikat annak történetéről. Az elismerés és az őszinte érdeklődés mindig jól­esik és remek beszédtémát biztosíthat.

7. Soha ne faggatózzon!

Nem állásinterjút vagy kihallgatást vezet: ahelyett, hogy mindenféle fürkésző kérdéssel bombázná a másikat, inkább élvezze a társalgást! Ne azért érdeklődjön, hogy elkerülje a csendet! Olyasmikről kérdezzen és beszéljen, ami nagy valószínűséggel önt és a randevúpartnerét is érdekli, s hagyja, hadd hömpölyögjön a beszélgetés egyik érdekes témából a másikba.

Összeállította: Balajti Péter

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174750_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, miért balhézott össze a liverpooli Szalah és Klopp

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714460708
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170875_auto_resized.jpg
life.hu

Kiderült, hogy nevezik Sarolta hercegnőt az iskolában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171892_auto_resized.jpg
vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714460708
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714460708
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak