Aktuális

A kórházban tudta meg a lány, hogy szerelme meghalt a buszon

MR, BLN

2017. január 25. szerda 04:00

Fiatal szerelmespár is volt a Veronában kiégett busz utasai között: a szörnyűséget azonban a Bors helyszíni értesülései szerint csak egyikük élte túl.

Még napokkal a tragédia után is égett gázolaj szaga érezhető a veronai A4-es autópálya hídjának tövében. A szívet tépő tragédia tizenhat áldozatától a veronai rendőrség díszőrség mellett, tisztelet­adással búcsúzott a szörnyű baleset helyszínén. Ők helyezték el emlékükre a mécseseket és virágokat a sztráda mellé.

Többé nem lehetnek együtt a fiatalok

A Bors információi szerint egy szerelmespár is utazott a buszon. A gyerekek kapcsolatáról a szülők és persze diáktársaik is tudtak. A balesetet azonban információink szerint csak egyikük, a lány élte túl, aki az egyébként is feldolgozhatatlan trauma után sokkot kapott barátja halálhírétől. A hír később, a kórházban érte utol, ahová kivizsgálásra vitték. A lány nem sérült meg súlyosan. Amint tehette, szüleit hívta volna, ám a helyi hatóságok az ő esetében közbeszóltak: úgy tudjuk, arra hivatkoztak, amíg nem tudnak biztosat az áldozatok kilétéről, nem volna szerencsés, ha a párja szülei esetleg az ő szülei útján értesülnének az esetleg téves hírről.

Törött bordával utazott a tini

A Bors úgy értesült: a balesetben elhunyt egyik fiatal lánynak több bordája eltörött a franciaországi sípályán, így eleve sérülten utazott haza. Azt viszont nem tudni, ez szerepet játszhatott-e abban, hogy nem tudta elhagyni időben az égő buszt.

Gyászoló apa: „Nem szenvedett a lányom”

Szívszorító bejegyzésben vett búcsút K. Flórától édesapja, László. A szinyeis lány volt az, aki barátnőjével saját zsebpénzéből segített budapesti rászorulóknak. Édesapja szerint lánya nem szenvedett, már a becsapódáskor életét vesztette.

„Semmire nem emlékszem az útról, nincsenek képek. 15.42-kor Verona Süd lehajtójánál már várt egy rendőrautó. Rendőrőrs, krízisközpont. 16.50-kor elkísértek egy külön helyiségbe. Leültettek egy székbe. Rajtam kívül mindenki állt. Körbevettek. Csend. Tudtam, mi következik” – számolt be a nehéz pillanatokról. Tolmács útján tudta meg: Flórát nem találták meg, „fennmaradt örökre a buszon”. „Labor. DNS-levétel. Kinyitottam a számat. Próbáltam könnyeimet elvezetni, hogy ne folyjék bele a számba.” Az apa torokszorító üzenettel búcsúzott. „Ha van valakid az életben, akit szeretsz, öleld át, és ne feledd el ezt a pillanatot. Nem tudod, hogy holnap mit mér rád a sors.”

Az utolsó boldog pillanatok

A franciaországi sítábor gyermekeik utolsó boldog élménye lehetett. A dunakeszi futsalcsapat tehetsége, S. Botond édesanyja fordult kéréssel sorstársaihoz: ha van bármilyen felvétele valakinek a síelésről, küldje el számára. „Sokat segítene lelkileg tudni, látni, hogy boldogság, szabadságélmény volt ez az egy hét nekik, ami miatt el kellett engednünk őket!” – írja Szilvia.

Húsz óra után jött az üzenet a fiútól: élek!

Megrázó pillanatoknak volt szemtanúja a Bors tudósítója a veronai hotelben, ahol a túlélő gyermekek vártak családtagjaikra. Egyikük, akinek telefonja minden holmijával együtt elégett, csaknem húsz órával a baleset után barátait szerette volna értesíteni a közösségi oldalán, hogy ő jól van. A fiú  segítséget kért az ott lévő újság-íróktól, hogy tudna belépni a hotel nyilvános számítógépébe. Csak úgy özönlöttek hozzá az üzenetek...    

Jó állapotú volt a diákok busza

Semmi olyan nyomot nem találtak az olasz hatóságok, amely a busz műszaki meghibásodására utalna – jelentette be a Norvégiában tárgyaló Szijjártó Péter. A külügyminiszter elmondta, a rendőrök nem találtak féknyomot, és a túlélők meghallgatásából arra következtettek: a balesetet megelőző percekben senki nem számolt be rendkívüli eseményről. Az olasz rendőrség nyilatkozata szerint viszont egyelőre nem zárták ki, hogy elaludhatott vagy rosszul lett a busz-sofőr. A gumiabroncsok durrdefektjét, mint lehetőséget nem említették, de nem is zárták ki. A nyomozók lekövették a jármű útját, és biztonsági kamerák felvételei alapján megállapították: a sofőrök előzőleg másfél órával korábban álltak meg, de nem vásároltak alkoholt a pihenőhelyen.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

she.life.hu

Nem tudsz olyan bűnös lenni, hogy ne szeresselek!

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

zaol.hu

Összeütközött három autó Zalaegerszegen

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

Sznúker: Robertson fölényes győzelme a Masters döntőjében

vg.hu

Megszakadhatnak az amerikai-orosz kapcsolatok

hirtv.hu

Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

borsonline.hu

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

metropol.hu

Filléres trükk a lakásban, erre is használhatod a szódabikarbónát

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet