Aktuális

Szórakoznak az oroszok a magyar kamionossal

R. K.

Létrehozva: 2016.11.18.

A bolondját járatják az orosz hatóságok Varga Károllyal. A 46 éves kamionosról bebizonyosodott, hogy nem volt hibás egy halálos kimenetelű balesetben, ennek ellenére október másodika óta ártatlanul fogva tartják.

Családja hetek óta szeretné letenni a két és fél millió forintos óvadékot, hogy szabadlábra helyezzék, de a bíró­ság rendszeresen elhalasztja a tárgyalását.

A Bors megírta: Károly szeptember végén nekiment kamionjával egy pótkocsis rotációs kapának. A kivilágítatlan jármű nem mehetett volna az autóúton, rá­adásul a balesetben elhunyt orosz sofőr részeg is volt. Ennek ellenére a magyar férfit hatvan napra őrizetbe vették, azóta szörnyű körülmények között raboskodik a nyugat-oroszországi Orjolban.

– Csütörtökön tárgyalták volna az ügyét a 75 kilométerre lévő Trosznában, át is vitték a börtönből egy közeli fogdába. Korábban az átszállításával volt gond, most a bíró halasztott továbbképzés miatt, így újra visszavitték Orjolba – mesélte érdeklődésünkre a kamionos sógora, Láczó Tamás.

– A Bors cikkének megjelenése után a magyar konzulátus segített, tolmácsot is adtak. Károly a minap végre beszélhetett a feleségével is. Most az oroszok kitűztek egy újabb időpontot, de már nem bízunk semmiben. A magyar sofőr az óvadék letétele után sem térhetne haza, amíg az ügyét végleg le nem zárják.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek