Aktuális

Patkányméreggel végezték ki Betyárt

H. Z.

Létrehozva: 2016.11.21.

<p>Patkányméreg okozta belső vérzésben pusztult el egy szépségversenyt nyert vizsla Kaposváron. Betyár gazdáit nagyon megviselték a történtek. Másik vizslájuk, Szamóca lelkileg összeroppant.</p>

Milyen ember lehet az, aki patkányméreggel végez ki egy játékos, rendkívül szelíd, gyönyörű vizslát, amely korábban megkapta a Kaposvár legszebb vadászkutyája címet is? A kérdés persze költői, hiszen egyelőre senki nem tudja, ki gyilkolta meg a Kristóf család kutyáját Kaposváron. – Nem olyan régen Kaposszerdahelyen vettünk egy házat Katival, a feleségemmel és átmenetileg, amíg nem készül el a felújítás, anyósomékhoz költöztünk Kaposvárra egy családi házba – kezd bele a történetbe Kristóf Dániel. A férfi alig két hete egyik délután azt vette észre, hogy az idősebbik vizslájuk, Betyár, a hétéves kan nagyon levert és bágyadt.

– Elvittük az ügyeletre, ahol először bélgyulladásra gyanakodott az orvos, ezért Betyár kapott egy injekciót, amitől hirtelen jobban lett. Felugrott, futkározott, de hamarosan újra jelentkezett a levertség. Kiderült egy ultrahangvizsgálat után, hogy szívburokgyulladása van – meséli a Borsnak Dániel. Ezután már felmerült a patkánymérgezés, de mellette az orvos nem zárta ki a daganatot és a szívférgességet sem. Mivel az állat a kapott vízhajtóra sem reagált otthon, ezért ismét az orvoshoz vezetett a családfő útja, aki ekkor már teljes bizonyossággal állapította meg a patkánymérgezést, mi­után lecsapolta a vizet. Ugyanis világossá vált, hogy a szívet nagy mennyiségű vér veszi már körül.

– Az állatorvos azt mondta, hogy ha 24 órát kibír még Betyár, akkor van remény, ám éjszaka újabb roham állt be a kutyusnál, és végül négyórás mérhetetlen szenvedés után a kezeim között halt meg – érzékenyül el Dániel, aki hozzátette: a történtek óta másik vizslájuk, Szamóca, akit öt hónaposan fogadtak be, nem mer az utcára menni, remeg, annyira megviselte Betyár halála.

– Az egyik távolabbi szomszéd korábban szóvá tette, hogy napközben nagyon ugat Betyár, de este hét és reggel nyolc között mindig a házban tartottuk őket. Rendőrségi feljelentést tettem, remélem, eredményes lesz a nyomozás – mondta Dániel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek