Aktuális

Ön nem halt meg a Facebook szerint?

MTI

Létrehozva: 2016.11.12.

<p>Körülbelül kétmillió emberrel és ismerőseikkel közölte pénteken a Facebook tévedésből, hogy meghaltak, hatalmas megdöbbenést okozva.</p>

Amerikai sajtóhírek szerint több millióan szembesültek azzal pénteken, amikor bejelentkeztek a közösségi oldalra, hogy megjelent a felirat, miszerint egyik ismerősük meghalt. Ezt a Facebook az adatlapokon akkor jeleníti meg, amikor az elhunyt rokonai jelzik a Facebooknak, hogy a felhasználó már nem él.

Nem úszta meg Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója sem.

„Reméljük, hogy akik szeretik Markot, békére lelnek abban, amit mások megosztanak róla” – állt Zuckerberg profilján egy ideig.

A portál szóvivője szerint tévedésből rövid ideig olyan felhasználók adatlapján is megjelent az üzenet, akik egyáltalán nem haltak meg, és nagyon is élnek.

„Borzalmas hiba történt, amelyet azóta orvosoltunk” – mondta el a közösségi oldal szóvivője.

A Washington Post újságíróját Abby Ohlheisert is „halottá nyilvánította” a közösségi oldal.

„Délután a profilomon megjelent egy kedves üzenet a barátaimnak, hogy emlékezzenek rám, és találjanak békét abban, amit mások megosztanak rólam. Nagyon megható volt a kis virággal együtt. Csak az a bibi, hogy nem haltam meg” – írta Ohlheiser.

Ha a hozzátartozók jelzik a Facebooknak, hogy egy rokonuk meghalt, a felhasználó adatlapját a közösségi oldal megemlékező oldallá alakítja át. Ehhez azonban be kell mutatni a halotti bizonyítványt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek