Aktuális

Napokig csak otthon feküdt bánatában Clinton

Bors

Létrehozva: 2016.11.17.

<p>A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán.</p>

A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A későbbi first lady és külügyminiszter fiatal ügyvédként - évtizedekkel ezelőtt - ennél a szervezetnél kezdte jogi karrierjét, s most életműdíjat vett át az alapítványtól. 

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is. „Tudom, hogy önök között sokan mélyen elkeseredettek a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire” - fogalmazott.

S elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt. „A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjem egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon” - osztotta meg a vereség utáni hangulatát. 

Kitért arra, hogy a választási eredmények „nagyon mély megosztottságot” tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül. 
Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet.

„Amerika megéri a fáradságot. Gyermekeink megérik a fáradságot. Higgyünk az országunkban, harcoljunk az értékeinkért és soha, de soha ne adjuk fel” - mondta a tanácskozás résztvevőinek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek