Aktuális

Évek óta szívatják a TEK-et a netezők

BLN

2016. november 18. péntek 10:30

Aki okostelefont használ, tudja, bármikor jól tud jönni egy ingyen wifihálózat, hiszen addig sem a saját mobilinternet-keret fogy, főleg, ha az kimerült, életet is menthet. Ezeket a wifipontokat – vezeték nélküli internetes elérést biztosító hálózatokat – a telefon mindig kidobja, és persze többnyire ezek valamilyen nevet is kapnak a wifi tulajdonosaitól. Egy meglepő, de annál viccesebb elnevezésbe futott bele a minap olvasónk, Imre, aki a Terrorelhárítási Központ (TEK) „megfigyelőkocsijába” botlott, valahol a Keleti pályaudvar és Gödöllő között, a Sátoraljaújhely felé tartó vonaton.

– Reggel a vonaton wifit kerestem, ez volt a pillanatnyi választék – írta a mellékelt fotóhoz. Aztán folytatta: – Beértem volna valami MÁV-wifikapcsolattal, mert a „TEK megfigyelőkocsi” nevű wifit valahogy nem akartam igénybe venni. Olvasónk szerint ráadásul a wifikapcsolat nem is volt lakat alatt, vagyis nincs rejtve – mint az egy terrorelhárítási szervtől várható volna –, bárki szabadon csatlakozhat hozzá.

– Vicc, hogy nincs egy saját hálózatuk, amit egy átlagember nem is láthat, vagy éppen van ugyan, de oda dugnak az orrom alá egy ilyet – zárta sorait Imre. De olvasónk sem az első volt, aki ilyesmit tapasztalta: szintén gyakori a „BRFK megfigyelőkocsi/ lehallgatókocsi”, TEK „megfigye­lő­furgon”. Utóbbi egyszer például Horváth András, az áfacsalási botrányt kirobbantó volt adóellenőr egyik lakossági fórumának közelében bukkant fel...

A TEK kérdésünkre minden találgatást igyekezett eloszlatni: természetesen nem így neveznének el egy wifikapcsolatot, ami ráadásul ingyenes is. – A Terrorelhárítási Központ nem üzemeltet „TEK megfi­gyelőkocsi” néven wifipontot sehol az ország területén – szögezték le. Tehát rendszerint visszaélnek ilyenkor a nevükkel, de hangsúlyozzák, ennek nem szabad bedőlni.   

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

life.hu

Durva fotót tett közzé Farkasházi Réka: így nézett ki a műtétje után

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

she.life.hu

Mészöly Miklós összes gyarlósága kevés volt ahhoz, hogy Polcz Alaine elhagyja őt

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

origo.hu

A vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

origo.hu

Kérni sem kell, automatikusan jár a 25 év alattiak adómentessége

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó