Aktuális

Belerokkan 78 milliós hitelébe az evezős bajnok

H. Z.

2016. november 25. péntek 08:30

<p>Alig alszik, remeg a keze, és nem tudja, mitévő legyen Fejes István. A vállalkozó még 2006-ban vett fel 21 millió forintos kölcsönt, ám becsődölt a vállalkozása és nem tudott tovább  fizetni. Jelenleg már 78 millióval tartozik. </p>

Forrás: Vaskó Tamás

Rettegéssel telnek a napjai egy 66 éves vecsési nyugdíjasnak. Fejes István – aki egyébként tizenháromszoros magyar bajnok evezésben – sosem gondolta volna, hogy idős korára ilyen helyzetbe kerül.

– Még 2006-ban vettem fel 21 millió forintot egy svájci frankos hitel keretében. Időközben a pénzintézet megszűnt, de lett jogutódja – meséli a férfi. 

Fejes Istvánnak akkoriban még egy jól menő fürdőszobaszalonja volt, ám a válság őt is elsöpörte és az addig rendesen fizetett havi 187 ezer forintos törlesztőket nem tudta tovább teljesíteni.

– Nemcsak az én nyugdíjamból, hanem a feleségem óvónői fizetéséből is minden hónapban levonnak 33 százalékot, amit azonban nem a banknak utalnak, hanem egy külön letéti számlára, miután bepereltük a végrehajtót – panaszolja István, aki tavaly, a kötelező banki elszámolás megtörténte után kapott egy levelet a pénzintézettől, amelyben közölték, hogy a késedelmi kamatok miatt a tartozása immár 78 millió forintra duzzadt.

– Ha minden a tervek szerint alakult volna, akkor a 2006-ban felvett kölcsönömet 2021-ben törlesztettem volna úgy, hogy 35 millió forintot fizetek vissza. Már aludni sem tudok, ugyanis a 44 millióra értékelt házamat is bármikor elvihetik a fejem fölül – panaszolja Fejes István.

Megkerestük a pénzt folyósító céget, ahol közölték: ha az ügyfelük írásban megkeresi őket, akkor tájékoztatni fogják a lehetőségeiről. 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet