Aktuális

11 éves fiával írt könyvet a tájépítész Natália

Bors

Létrehozva: 2016.11.20.

Egy fertőrákosi tájépítész-festő anyának az volt az álma, hogy ne csak saját gyerekeinek meséljen a természetről. Könyv lett belőle.

– Környezetünk titkokat, csodákat, szörnyeket, kincseket rejt, ami mind felfedezésre vár. Ez a küldetése a Csigamász-sorozatnak – mondta Novák Natália, a könyv szerzője a Kisalföldnek. – A körülöttünk élő pókok, bogarak, madarak, fák, gyógynövények és természeti jelenségek legalább annyi érdekességet tartogatnak, mint a dzsungel, a dínók, a vulkánok belseje vagy a tenger mélye. Megvizsgáljuk, miféle szörnyetegek acsarkodnak körülöttünk, milyen bogár mászik éppen elénk a járdán, milyen virág nyílik az útszélen, s milyen veszedelmek leselkednek a világunkra.

Natália azt vallja: a gyerekek bármit képesek megérteni, ha azt az ő nyelvükön, hitelesen és izgalmasan tálaljuk, legyen szó talajszennyezésről, invazív fajokról, a fészkes virágzatról vagy a fotoszintézisről. Fia, a 11 éves Zétény rajzban is tovább szövi a meséket, így kettejük illusztrációi felelgetnek egymásnak a könyv lapjain. Az egész ötlete egyébként úgy jött, hogy amikor anya és fia hazafelé tartott, különös játékba kezdett. Történeteket találtak ki az árokban, az úton lévő növényekről, állatokról, s ezen kis történeteket otthon lerajzolták.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek