Aktuális

Perel az anya: Ha tudtam volna, elvetetem

Bors

2016. október 7. péntek 18:00

<p>Amanda McGuinn gyereke abban a betegséggel született meg, amit mostanában a zikavírushoz kapcsolnak. Azt állítja, ha tudta volna ezt előre, abortuszt végeztet magán.</p>

Egy anya beperelte a brit állami egészségügyi szervezetet, mert terhessége alatt nem jelezték neki, hogy gyermeke súlyos fogyatékosságal születik meg. Ha mondták volna neki, akkor elvetette volna – állítja.

Matilda még 2008-ban született meg, mikrokefáliásan, amit a legtöbben onnan ismerhetnek mostanában, hogy – valószínűleg – a zika-vírus miatt sok gyerek született az elmúlt időben ezzel a betegséggel. A mikrokefáliás csecsemők az átlagos gyerekeknél jóval kisebb fejjel születnek, lassabban fejlődnek, a mozgásban, mentálisan, és az érzékszerveikkel is problémáik lehetnek.

Amanda McGuinn és férje, Paul szerint nem mondták nekik az orvosok, hogy a csecsemőjük nagyon kicsi és komoly problémákkal születik meg. Pedig a terhességgondozás és az ultrahangos vizsgálatok alapján ezeket a szakemberek már biztosan észrevették.

A pár ügyvédje a Sunnak azt mondta, hogy a rendellenes terhesség már a 30-35. heti ultrahangvizsgálat alatt kiderülhetett volna, amikor még el lehetett volna vetetni a bébit.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne szeretné nagyon Amanda és Paul a gyereküket. Viszont azt remélik, hogy ha megnyerik a pert, akkor kártérítést kapnak, amivel finanszírozni tudják a gyerek ápolását.

Az egészségügyi szolgáltató tagadja, hogy szolgáltatásuk rossz vagy nem megfelelő lett volna.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet