Aktuális

Nem sértődött meg Orbán Viktor a fütty miatt az MTK stadionavatóján

M. R.

2016. október 14. péntek 19:30

Nem sértődött meg Orbán Viktor miniszterelnök, amiért a szurkolók kifütyülték beszédét az MTK új futballstadionjának nyitó ünnepségén. A klub elnöke, Deutsch Tamás azonban hallgatásba burkolózott.

Forrás: MTI

Beszóltak Semmi olyasmi nem történt, ami szokatlan lenne egy focistadionban – írta a Bors kérdéseire a Miniszterelnöki Sajtóiroda. Arról érdeklődtünk, hogy Orbán Viktor méltatlannak érezte-e, hogy a magyar állam által finanszírozott, új MTK-stadion avatásán a lelátókon ülő mintegy kétezer szurkoló egy része pfujolta, fütyülte és durva beszólásokkal illette a kormányfőt annak beszéde alatt. 

A pálya akusztikája, a beton­falak csak felerősítették a hangzavart. Pedig Orbán kitett magáért: magasztalta az MTK múltbéli eredményeit, és bár főleg a papírjába mélyedve olvasta fel beszédét, nem látszott zavartnak vagy ingerültnek. A szurkolók másik része ráadásul meg is tapsolta.

Orbán előtt Deutsch Tamás, az MTK elnöke és a Fidesz európai parlamenti képviselője beszélt, akit a szurkolók csöndben hallgattak, majd a beszéd végén hangos tapssal dicsértek. Ennek ellenére Deutsch a Borsnak nem kívánta kommentálni a csütörtöki eseményeket, amelyek nyilván neki is nagyon kínosak voltak.

A miniszterelnököt nem először fütyülték ki futballstadionban, annak ellenére, hogy súlyos tízmilliárdokat áldoz stadionépítésekre. Legutóbb 2014-ben, az új Fradi-stadion avató ünnepségén fütyülték ki a beszédét, bár az előtte beszélő FTC-elnök, a fideszes Kubatov Gábort sokkal többen és hangosabban szidták. Négy évvel ezelőtt pedig a bajnoki kupa átadásán zúgolódtak a szurkolók Debrecenben. A DVSC stadionjában legalább tízezer ember pfujolta Orbánt és Kósa Lajost, akkor még debreceni polgármestert. Ennek ellenére 2014-ben Debrecen is megkapta új stadionját.

További cikkek

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Ez is érdekelhet

life.hu

Kulcsár Edina elárulta, mi lesz a százmilliós családi házuk sorsa

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

origo.hu

Ezek a világ legaranyosabb és legviccesebb teknősei - képek

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Még egyedibb dizájnt hozhat az Android 13

origo.hu

Még idén elkészül Magyarország új buszgyára

borsonline.hu

Szörnyű tragédia történt: Egy 5 éves lány meghalt, 8 éves testvéréért küzdenek

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

life.hu

Tények és tévhitek a D-vitaminnal kapcsolatban

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista