Aktuális

Lebénult a rendőrgyilkos Gy. István lába

Bors

2016. október 29. szombat 05:10

Forrás: mti

Ed­dig több verzió keringett a bőnyi lövöldözés mozzanatairól, de mint a Bors megtudta: egyik sem áll közel a valóság­hoz. Tegnap a Magyar Nemzeti Arcvonal állt elő egy közleménnyel, amelyben azt írták, hogy a Gy. István házához érkező civil nyomozók a kerítésen be­mászva, magukat nem igazolva hatoltak az ingatlan területére, a szervezet azt sem zárta ki, hogy Gy. István jogos önvédelmi helyzetben lőtt.

Korábban a sajtóhírek arról szóltak, hogy Gy. István a lakásból tüzelt a kertben tartózkodó rendőrökre. A Bors most pontosan rekonstruálja a történteket. Nem más, mint a rendőrgyilkost védő dr. Léhner György nyújtott segítséget a Borsnak a részletek tisztázásában.

– Pálvölgyi Péter már a lakásban tartózkodott, amikor a halálos lövés érte. Egy-két méterre állt védencemtől, ő is elővette szolgálati fegyverét, de használni nem tudta. Védencem azt állítja, vele nem közölték a házkutatás célját, tehát azt sem tudom megerősíteni, hogy a Teréz körúti robbantással kapcsolatban folyó nyomozás eredményeképp jutottak hozzá. Azt állítja, hogy véletlenül sült el a fegyvere, amelyet csak a rendőrök elriasztására vett elő. Pálvölgyi Péteren kívül még több rendőr a helyszínen tartózkodott, miután az első lövés eldördült, nyolc-kilenc lö­vést adtak le védencemre, közülük egy találta el. Gy. István csak a műtéte után értesült ar­ról, hogy a rendőrtiszt éle­tét vesztette, nagyon sajnálja a történteket és a későbbiek­ben részletes vallomást kíván tenni. A bal lába lebénult, valószínűleg valamilyen ideget ért a golyó, nem tudni, maradandó fogyatékosságot okoz-e – tette hozzá az ügyvéd.   

Belső vizsgálat indul

Bőnyben tegnap is folytatódott a Gy.-ház átvizsgálása. A falu központjába vezető úton az ingatlan közeléből továbbra is mindenkit elküldtek a rendőrök, a tűzszerészek négyzetcentiméterenként vizsgálták át a lakást és a telket. A Magyar Idők szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda belső vizsgálatot indított Pálvölgyi Péter ki­emelt főnyomozó halála miatt.

További cikkek

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Ez is érdekelhet

life.hu

Détár Enikő és Rékasi Károly lánya, Gigi 33 éves lett - Így köszöntötte az édesanyja

ripost.hu

Ez a három csillagjegy mindig előbb mondja ki: Szeretlek

magyarnemzet.hu

Deutsch: Brüsszel politikai okokból tartja vissza a helyreállítási alap pénzeit

boon.hu

Miskolci Tündérkert: bizonytalan, hogyan tovább

origo.hu

Lecsapott az Europol a bűnözők VPN-jére

nemzetisport.hu

MU: Fabrizio Romano így vélekedik C. Ronaldo távozási szándékáról

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: rekordnézőszám a budapesti középdöntő második napján

ripost.hu

Fergeteges lesz a lovaglópóz ettől a pikáns trükktől

origo.hu

Nézegessen képeket az egykori magyar gyorsétteremláncról, a City Grillről!

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt