Aktuális

Katalógusok ölték meg a magyar kamionos potyautasát

P. Zs.

2016. október 19. szerda 19:55

Forrás: Profimedia

Meghalt egy migráns egy magyar sofőr kamionjában. A gépkocsivezető egy osztrák szállítócég járművével haladt Franciaországon át, valószínűleg ott juthatott be egy menekült férfi a raktérbe, hogy Angliába menjen. A brit sajtó a magyar sofőrre hivatkozva azt írja: az áthajózás előtt, Calaisnál a francia rendőrök kutyákkal vizsgálták át a vontatmányt, és a La Manche-csatorna túloldalán, Dovernél az angol hatóságok is alaposan megnézték a kamiont.

A jelek szerint nem eléggé alaposan. A sofőr ugyanis Dover után nem sokkal, Sel­lindge-ben megállt pihenni, és akkor fedezte fel a holttestet a szállítmány, a babaruhákat reklámozó katalógusok alatt. A magyar férfi állítólag olyan sokkban volt, hogy hirtelen nem is tudta, mit kell tennie. A pihenőhelyen lévő kávézó tulajdonosát kérte meg, hogy segítsen.

– Látszott rajta, hogy totális stresszben van, és fel sem képes fogni, hogy történhetett ez meg. A szerencsétlen potyautasra rázuhantak a reklámanyagok, az ölte meg. Csak a lábbelije látszódott ki – mesélte a Daily Mailnek az ötvenhét éves Julie Breen, aki férjével együtt működteti a kávézót.

A rendőrség mellett a tűzoltókat is a helyszínre riasztották. A férfit ugyanis teljesen betemették az újságok, és egy nagy műanyag zsugorfólia is szorosan rá volt csavarodva a testére. Be kellett vetni egy targoncát, hogy kiszabadítsák a tetemét.

A brit hatóságok vizsgálják az ügyet. A sofőrt foglalkoztató osztrák cég, a K-Logistics a Facebookon kommentálta az esetet: „Sajnáljuk ezt a borzasztó tragédiát, és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segített a nehéz helyzetben. Meg kell jegyeznünk ugyanakkor, hogy felelős döntéshozók régóta figyelik te­hetetlenül ezt a »játékot«, és eddig nem voltak képesek megoldani a problémát” – utalt a vállalkozás az illegális bevándorlásra. 

További cikkek

Trágár

Karácsony Gergely: Szarok rá, hogy mi van a hangfelvételeken – videó

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Ez is érdekelhet

life.hu

Az intenzívre került a magyar énekesnő: "Olyan rosszul lettem, hogy elájultam a vécében"

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek nyugodt éve lesz, végre jön a megérdemelt pihenés

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Fehérvár: ukrán középpályás érkezik a Dinamo Kijevtől

origo.hu

Komoly környezeti előnyökkel járhat a rövidebb munkahét

life.hu

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

origo.hu

Kiderült, melyik a világ legerősebb paprikája