Aktuális

Miért akarja megölni magát a bajnok?

Bors

Létrehozva: 2016.09.07.

A rövid távú kerekesszék bajnok, a flamand Marieke Vervoort a riói játékokról való hazatérését követően azt fontolgatja, hogy véget vet életének.

Marieke, a londoni játékokon T52-es kategóriában 200 méteren Európa-csúccsal ezüstérmet szerzett, míg 100 méteren aranyérmes lett, és most Rióból is aranyéremmel szeretne hazatérni.

A 37 éves versenyzőnő úgy nyilatkozott, hogy 2000-ben diagnosztizált gyógyíthatatlan gerincbetegsége mára nemcsak testi életét, de mentális egészségét is tönkreteszi. Ezért döntött úgy, hogy eutanáziát hajt végre riói játékokról történő visszatérését követően - írja a The Sun.

Állandó és erős fájdalmai nappalait és éjszakáit is meghatározzák. Gyakran 10 perc alvás után felébred tőle, és ilyenkor edzeni kezd. Nagyon keményen edz, noha betegségével szemben is fel kell vennie a harcot. Nagyon szenved a fájdalomtól, mégis az aranyra hajt. Reméli, hogy karrierjét Rióban a dobogón fejezheti be.

Mindenkit kér, hogy pezsgővel a kezében szorítson neki a győzelemért!

Belgiumban 2002 óta engedélyezett az eutanázia, melyhez – a döntést követően – 3 orvos beleegyezésére is szükség van.

Marieke jelenleg csak a versenyre és saját temetésére tud gondolni, és azt mondja, szeretné kiélvezni hátralevő életének minden szép pillanatát.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek