Aktuális

Szeméthegy: egyre fogy a bűztől elgyengült lakók türelme

Hu-Zo

2016. augusztus 22. hétfő 09:30

A főváros II. kerületének ki­emelt környékén orrfacsaró bűz tette elviselhetetlenné a nyarat. Hiába kötelezték a tulajdonost a több tonnányi szemét elszállítására, inkább több lett, mint kevesebb.

Egyre fogy a lakók türelme a főváros II. kerületében, a Vadkörte és Rodostó utca környékén. A sarki ingatlan tulajdonosa a kertjében műanyag, fém és töméntelen mennyiségű falevél halmozott fel. A környéken élők félnek a megjelenő patkányoktól, és a bűztől nyáron nem lehetett ablakot nyitni. A probléma nem új keletű, a Bors tavaly novemberben foglalkozott az ott kialakult áldatlan állapotokkal. Akkor megkeresésünkre a II. kerületi Önkormányzat azt válaszolta, hogy a hulladék folyamatos elszállítására és ártalmatlanítására a határidő  2016. november 30. A Borsot ismételten megkeresték az ott lakók, mert a szemét nemhogy fogyna a megadott határidő előtt, hanem még több lett.

– Ami nyáron itt volt, azt nem kívánom senkinek – mondta a telekszomszéd, Varga László. – A nyári trópusi esőket követő  kirobbanó hőségben olyan rothadt szag terjengett, hogy még éjjelre sem lehetett ablakot nyitni  – panaszkodott. A szeméthalmozó ingatlantulajdonos egész másként látja a helyzetet.

– Fokozatosan szállítom el a szemetet, de olyan dolgokat, amiből pénzt tudok kihozni, vagy fel tudok használni a ház felújításánál, mint amilyen például egy ablakkeret, azt meg fogom tartani. Az összegyűjtött falevél pedig továbbra is komposztálásra kerül – mondta. Szerinte a november végi határidőt tartani tudja. A környéken lakók ebben viszont nem hisznek.

– Ha a jegyző vagy a polgármester lakna itt, egy gramm szemét nem lenne itt, abban is biztos vagyok. Akkor napokon belül megoldódott volna a helyzet – magyarázta hevesen egy másik utcabéli. A Bors megkereste a II. kerületi Polgármesteri Hivatalt, hogy mi fog történni, ha a szemetet határidőre nem szállítják el.

– A probléma megoldásában a II. kerületi Polgármesteri Hivatal nem illetékes, kérjük, keresse a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi főosztályát – hárított a hivatal. A Kormányhivatal lapunkkal tudatta, hogy az ügyben Budapest II. kerület Önkormányzat jegyzője állapította meg saját hatáskörét és az ingatlan tulajdonosát a felhalmozott hulladék folyamatos elszállítására és ártalmatlanítására kötelezte. A május 19-i helyszíni ellenőrzésen megállapították, hogy csökkent az ingatlanon a települési vegyes hulladék mennyisége, valamint megszűnt az utcán való tárolásuk, ugyanakkor további zöldhulladék lerakása történt a területen. 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

magyarnemzet.hu

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

ripost.hu

Kettészakad az ország: kilenc megyére adtak ki riasztást viharos szél miatt

life.hu

Rúzsa Magdi hármas ikrei császármetszéssel jöhetnek világra

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

origo.hu

Jetpackes mechákhoz kerestetik operátor

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a spanyolok a dánok testén keresztül újra a döntőben

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

life.hu

Borzasztó baleset: saját magát akasztotta fel játék közben egy 4 éves kisfiú

life.hu

Szörnyű tömegbaleset történt Budapesten: mentők érkeztek a helyszínre

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

origo.hu

Folytatódik az Itáliai utazás sorozat az Urániában