Aktuális

Knapek Edina éremmel hálálná meg férje szeretetét

Füredi

2016. augusztus 10. szerda 10:15

<p>Magyar idő szerint ma délután fél kettőtől pástra lép a férfi kardvívóknál címvédő Szilágyi Áron, valamint Knapek Edina, aki szintén éremben reménykedik. </p>

Forrás: Bors

Knapek Edina nem számít ötkarikás újoncnak – konkrétan a harmadik olimpiáján lép ma pástra –, mégis lesz újdonság a riói szereplésében: először indul olimpián anyukaként. A hétéves Dominik a nagyszülőkkel itthonról szurkol a mamának. És az is különleges lesz az ötkarikás szereplésében, hogy edző-férje, a volt portugál válogatott tőröző, Marco Goncalves a pást mellől segíti majd az asszóit.

– Marco két éve az edzőm, és bevallom, a közös munka kezdetén tartottunk attól, hogy hazavisszük majd az edzések problémáit – árulta el a Borsnak korábbi félelmeit a tőröző. – De szerencsére nem így történt. Elfogadom, amit az edzéseken mond, illetve megbeszéljük, ha másként látunk bizonyos dolgokat. A tavalyi világbajnoki nyolc közé jutást, amellyel nagy lépést tettem az olimpia felé, már együtt éltük meg, jó lenne, ha Rióban is együtt örülhetnénk egy szép eredménynek. Ő az edzőm és a társam, kettőnkért is küzdeni fogok a páston! – mondta Edina, aki Pekingben szerepelt legutóbb ötkarikás játékokon, akkor egyéniben 5., csapatban 4. lett.  

– A harmadik olimpiám lesz a riói, méghozzá úgy, hogy egy mindig kimaradt. A tengerentúliakra, Sydney-be és Pekingbe kijutottam, az európai helyszíneken viszont nem lehettem ott. Ez alapján talán meg kellene céloznom a következő, tokiói olimpiát is… – mosolygott a BHSE 38 éves, egyéniben kétszeres vb- és Eb-bronz­érmes tőrözője, aki nyilván attól is függővé teszi a folytatást, hogy miként zár Brazíliában. 

– Az olimpiai kvóta megszerzése ellenére az idényem nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztem, makacs könyöksérülés hátráltatott. Ám a vb-n bebizonyítottam, tudok még jól vívni.

Edina a moszkvai vb-n a fegyvernem legendája, a hatszoros olimpiai bajnok olasz Valentina Vezzali magabiztos legyőzésével jutott ki Rióba.

– Egy olimpia teljesen más. Jó lenne éremmel hazatérni, mert az még hiányzik a gyűjteményemből, és azt hiszem, ha Marco mellettem van, akkor ez a vágyam is teljesülhet.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

ripost.hu

Ezeken a helyeken esik a hó – mindenki vigyázzon, aki autóba ül

she.life.hu

Olyan régóta vagyok egyedül, hogy már nem emlékszem, milyen párkapcsolatban élni

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

hirtv.hu

Orbán Viktor: Kulturális expanzióban vagyunk, válság ide, vagy oda + videó

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók