Aktuális

Éjfélkor turkáltak Horváthék fagyasztójában a zsaruk

Délmagyarország

2016. augusztus 10. szerda 11:00

<p>Nyolcvanezer forint ellopásával gyanúsítanak egy szegedi családot, akik állítják: erre semmilyen bizonyítéka nincs a rendőröknek, akik hét órán át tartották őket fogva.</p>

Forrás: Délmagyarország/Karnok Csaba

– Teljesen megalázó volt az eljárás – mesélte a Délmagyarországnak Horváth Arnold, akit vasárnap délelőtt családostul előállítottak a kisteleki kapitányságon. Fél tízkor indultak el az ottani vásárba testvére kisteleki házától, a rendőrségi jegyzőkönyv szerint pedig fél 9 és fél 10 között történt öt lopás, amikor még a város közelében sem voltak. A rendőrök nyolcvanezer forint készpénzt kerestek, Horváthéknál 14 ezer forintot találtak, mindet elkobozták. Ezt azzal magyarázták, hogy a többit már elrejthették.

– Nem vittünk sok pénzt, mert semmi nagy dolgot nem akartunk vásárolni – magyarázza a klinikai ápolónőként dolgozó feleség, Horváth Magdolna. A kocsijukat is átkutatták a zsaruk, ott sem találtak semmit. Eközben az asszonyt három, a férfiakat hat-hat rendőr vette körbe. – Azt sem nézték meg, hogy mikor mentünk ki Szegedről, pedig két traffipax alatt vezetett az útunk, és még Kisteleken is van egy mérő. Negyvennégy éves koromra eljutottam oda, hogy fotóval nyilvántartásba kerültem – háborog a nő.

A családtól DNS-mintát és ujjlenyomatot is vettek, és a rendőrök azzal sem foglalkoztak, hogy kiderült: mind a négyen büntetlen előéletűek. Nem telefonálhattak, és étlen-szomjan várták a kihallgatást. Magdolnát zárka híján a fallal szembe állították, és csak azután adtak neki széket, hogy rosszul lett.

– Kitalálták, hogy nekem Bakson vannak rokonaim, ami nem igaz, és Fürge Ujjak becenéven szólítottak minket – idézi fel Arnold, aki a szegedi Pick-gyárban dolgozik. – Három órán át üvöltöztek a testvéremmel, Bélával. A többórás kihallgatás során szembesítés nem történt.

Végül délután öt órakor elengedték őket, majd éjjel fél 12 előtt pár perccel szegedi rendőrök kopogtak náluk, hogy házkutatást tartsanak.

– Azt mondták, nem rajtuk múlt, hogy addig nem tudtak kijönni, mert ők már rég elvégezték volna a házkutatást, nehogy el tudjak dugni bármit is – mondja az asszony. – Szúrópróbaszerűen benéztek fiókokba és szekrényekbe, még a fagyasztóban is a pénzt keresték.

A Csongrád megyei főkapitányság közölte: folyamatban lévő eljárásról nem adnak tájékoztatást. A család ügyvédhez fordul.

További cikkek

Gázolás

Friss hírek érkeztek a budapesti autós üldözésben elgázolt nőről

Politika

Márki-Zay Péter kijelentéseivel saját szavazói sem értenek egyet

Ez is érdekelhet