Aktuális

6 ok,  hogy férfi bébiszittert válasszon a gyereknek

Balajti Péter

2016. augusztus 1. hétfő 11:30

Miközben a többség hallani sem akar róla, addig sztárok sora esküszik Mr. Gyerekvigyázókra. Már Magyarországon is találni olyan segítőt, aki a férfiak közül került erre a pályára.

Forrás: Thinkstock

1. Nem viszi ágyba a családfő

A boldog házasság kulcsa, hogy a párok a gyermek születése után is tudjanak egymásra minőségi időt szakítani. Ehhez pedig alkalmas barátok vagy lelkes nagyszülők híján olykor elengedhetetlen segítség a bébicsősz. Ugyanakkor sajnos nem csak filmes klisé a férj fejét elcsavaró csinos dada. A sztárvilágból többek közt Ben Affleck, Arnold Schwarzenegger és Ethan Hawke házasságát is a bébiszitterrel folytatott viszony tette tönkre. Nem csoda, hogy a mások hibáiból tanulók és a párjukat felesleges csábítástól megkímélők számára mindez elég komoly érv amellett, hogy egy fiatal lány helyett olyan tapasztalt férfit válasszanak gyerekvigyázónak, aki a csemete bizalmát is élvezi.

2. Kell a férfiideál

A bíróságok döntően az anyák­nak ítélik a gyereket, az elvált nők közül pedig egyre többen szeretnének apaképet biztosítani az utódjuknak, miközben még nem állnak készen egy új kapcsolatra, és csak emiatt nem is vágnának bele a társkeresésbe. Az ilyen helyzetben lévő egyedülálló anyák és gyermekeik számára ideális megoldást jelenthet a fenti problémákra egy férfi gyermekvigyázó.

3. Jól jön a háznál

Ha kölcsönös a bizalom és megfelelő a munkakapcsolat, egy pasi bébiszitter olyan kisebb-nagyobb ház körüli munkákba is készséggel besegíthet, amelyre nem biztos, hogy találni szakembert az arany oldalakon. Legyen az egy kép felhelyezéséhez szükséges falfúrás, az autó kerékcseréje vagy a gyerek biciklijének megjavítása, némi pluszpénzért akár erre is kapható a fizetett segítség.

4. Gond nélkül

Egyetlen anyának sem kell részletezni, hogy a havonta je­­lentkező menstruáció és az azzal járó görcsök mennyire feszültté, ingerültté, idegessé teszik a nőket, a hullámzó ke­délyállapot pedig a gyerekekre is kihathat. Egy férfi bébiszitternél ez soha nem okoz gondot, hangulatingadozást. A kölykök számára az élet egy kaland. Feltéve, hogy még nem kerültek abba a tévhitbe, hogy csak a tévéképernyő előtt eltöltött órák számítanak igazán. Egy pasi gyerekvigyázóval ugyanis minden új értelmet nyerhet a vízipisztolyozástól kezdve a párnacsatán át a túrázásig és a bújócskázásig, amihez egy női bébiszitter esetenként féltené a ruháját, körmét vagy éppen a frizuráját. S akkor még nem beszéltünk a fiúk számára olyan fontos focizásról, birkózásról, autókkal vagy katonákkal való játékról, amik egy nővel közel sem az igaziak, sőt adott esetben kifejezetten cikisek lehetnek.

5. Haver és tanár

Egy jó férfi bébiszitter sosem anyáskodik, nem annyira szülői, inkább haveri kapcsolatot alakít ki a gyerekkel, így az másképp nyílhat meg neki. Sőt emiatt a tanulásban, készségfejlesz­tésben könnyebben elfogadhatja, megfogadhatja a baráti, érett játszótársi segítséget. Kovács Balázs, a Lurkó bébiszitter egyik alapítója azt mondja lapunk­nak: az emberek fejében él egy olyan kép, hogy a férfiak job­bak a természettudományokban és azok oktatásában, mint a nők, így egy pasi gyerekvigyá­zó ezen a téren is komoly se­gítséget je­lenthet. 6. Erő és céltudatosság A férfiak problémamegoldó képessége, elszántsága és határozottsága, erőt és biztonságot sugárzó megjelenése, viselkedése a rábízott gyermekkel történő esetleges vészhelyzet esetén is hasznosnak bizonyulhatnak. Legyen szó a gyerek védelméről, megnyugtatásáról vagy célirányos segítségnyújtásról, a teremtés koronái közül kikerült gyerekvigyázó ezekben a helyzetekben is komoly előnyt jelenthet.

További cikkek

Baleset

Az egész utat lezárták, akkora baleset történt Heves megyében

Ez is érdekelhet

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

metropol.hu

Tovább fokozódik a Kulcsár Edina–Csuti-ügy: Tommyboy is elárulta a véleményét

origo.hu

Újabb fontos szakaszához érkezett a főváros legújabb hídjának kivitelezése - videó

szon.hu

Nem mindennapi látvány! - Vadászgépek festették csíkosra az eget Nyíregyháza felett

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

mindmegette.hu

Fogyássztori: Alexandra elárulta, hogy fogyott 28 kilót!

vg.hu

Megbokrosodott hirtelen a forint, de nincs egyedül

vg.hu

Ne lesz kötelező a koronavírus elleni vakcina Csehországban

origo.hu

Leállt egy baba légzése a kocsiban, az anyja berohant vele a tűzoltókhoz, és megtörtént a csoda