Aktuális

Végignézték a lányok pisilését, aztán büntettek

Hu-Zo

2016. július 5. kedd 11:45

Fura történettel kereste meg egy miskolci édesanya az Észak-Magyarország szerkesztőségét. Lánya Budapestre jár egyetemre, és egyik éjjel, egy buli után hazafelé tartott barátnőivel, amikor rájuk jött a szükség. Mivel nyilvános vécét nem találtak a közelben, egy parkban végezték el a kisdolgukat. A bokrok között azonban közterület-felügyelők álltak lesben.

Végignézték, ahogy a lányok pisilnek, majd odamentek hozzájuk, felvették az adataikat, és megbüntették őket öt-ötezer forintra. Mivel a lányok nem gondolták, hogy komolyabb következménye lehet a dolognak, nem fizették be a csekkeket. Ám néhány hónap elteltével két rendőr kopogtatott a miskolci édesanyánál. Azt mondták: ellenőrizni jöttek, hogy a lánya tényleg ott lakik-e, és megjegyezték, jobb, ha befizeti az ötezer forintot, mert különben le kell ülnie.

Az édesanya viszont azt kérdi: Ha büntetendő a köztéren pisilés, annak végignézése nem?

– Amit a lányok csináltak, az valóban szabálysértés. Szabálysértésnél fénykép és videó is készíthető arra az esetre, ha az illető megpróbálná tagadni – mondta a Bors megkeresésére dr. Magyar György ügyvéd.

– Ám a megelőzés ildomosabb lett volna. Az, hogy közterület-felügyelők „áldozatra várva” elbújjanak, egyáltalán nem helyes. Amikor látták, hogy a lányok mire készülnek, figyelmeztetni kellett volna őket, hogy ne tegyék. A büntetés nem öncél, hanem a bekövetkezett esetet szankcionálja. Nem elegáns dolog elbújni és utána büntetni. Az édesanya az előtt is értetlenül áll, hogy egy ilyen apró-cseprő ügy miatt kimennek lakásra a rendőrök. Magyar György is amondó: nem kéne ágyúval verébre lőni.

– Amit a lányok elkövettek, az a társadalomra nézve nem olyan súlyos cselekedet, hogy ekkora apparátust kéne megmozgatni. Lényegesen súlyosabb cselekmény elkövetésénél gyakran nem indul nyomozás – tette hozzá.     

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

ripost.hu

Nádai Anikó babát vár – Weisz Fanni hiába próbálkozott, ezt mondta 4 éve

life.hu

Hivatalos adatok: ennyien fertőződtek és haltak meg az elmúlt 24 órában

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

origo.hu

Metró alá löktek egy nőt, azonnal szörnyethalt

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?