Aktuális

Mindenkit átver a házakat pingáló művész

Bors

2016. július 2. szombat 23:00

El tudja képzelni, hogy egy hosszú utazásból hazatérve nem ismeri meg az otthonát? Esetleg eltéved? Pedig minden megtörténhet!

Forrás: Boredpanda

Patrick Commecy, a tehetséges francia utcai művész valósággal átrendezte Franciaország városait. A kreatív zseni megelégelte, hogy annyi régi, romos épület és fal rontja az amúgy hangulatos települések összképét, és elhatározta, hogy tesz ellene.

Patrick egy egész festő csapatot szervezettt maga köré, hogy óriási freskókkal, hiperrealista homlokzatokkal dobják fel az unalmas, olykor kiüresedett városrészeket. 

Commecy tehetségéről pedig mi más is árulkodhatna, minthogy a helyi lakosok is elámultak azon, amit láttak. A falakra festett, több dimenziósnak tűnő freskók ugyanis annyira élethűek lettek, hogy először mindenki valósnak hitte a falakon megjelenített életképeket és figurákat. 

A művészzsenit egyébként azóta már több alkalommal hivatalosan is felkérték, hogy az egyes utcarészeket, omladozó falakat keltse életre, ezzel adva új színt a városnak.

Bár Patrick egyelőre csak otthonában alkot, ez a fajta művészet már hazánkban is megjelent.

Számos utcai festő bemutathatta már tehetségét a város épületein, tűzfalain, hiszen rendszeresen hirdetnek meg pályázatokat erre a célra. Létrejött azonban egy külön szervezet is Budapesten, akiknek legfőbb célja, hogy a várost barátságossá, színessé varázsolják festményeikkel. 

A Neopaint Works 2005-ben alakult meg, és öt tagú, festőművészekből álló csapatában különböző technikák jeles képviselői dolgoznak. Így lehetséges az, hogy bármilyen kép vagy grafikai terv tökéletes ábrázolására képesek, legyen szó fotorealsztikus, absztrakt, képregény vagy klasszikus stílusról.

„TűzfalRehab elnevezésű programunkat 2010-ben kezdtük el, amelynek köszönhetően mára több mint 20 óriás falfestmény látható Budapesten, főként a VII. kerületi Erzsébetvárosban. Kezdeményezésünkkel egy új irányt adtunk a fővárosnak, hogy mit is lehet kezdeni a rossz állapotban lévő köztéri falfelületekkel. „  - olvasható a szervezet honlapján.

További cikkek

Bejelentés

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában: Itt vannak Orbán Viktor legfrissebb bejelentései

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

origo.hu

Mozikban Mel Gibson és Sean Penn régóta várt filmje - videó

kemma.hu

Életveszélyes útszakaszon akart átmenni az idős asszony, akit elgázoltak Nagysápnál

mindmegette.hu

A mennyei méhpempő: 8 áldásos hatása az egészségedre

origo.hu

Ők most a leggazdagabb, szuperszexi nők a világon

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

nemzetisport.hu

MU: C. Ronaldo nem volt elégedett, letiltotta a Transfermarktot

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve