Aktuális

Kézátültetésen esett át - az új kézzel megmentette felesége életét

Bors

Létrehozva: 2016.07.12.

Tudtam, hogy az új kéz megváltoztatja a az életemet, de sosem gondoltam, hogy életmentő is lesz - mondja a férfi, aki szívmasszázst adott feleségének, amíg ki nem érkeztek a mentők.

Forrás: Mirror

Mark Cahill volt az első brit, aki kéztranszpantáción esett át. A műtétet 2012-ben végezték el rajta sikeresen, most azt mondja, enélkül nem tudta volna megmenteni a felesége életlét. 

Az 55 éves Mark szerint felesége elaludt, miközben ágyból nézte a tévét, majd elkezdett zihálni. Amikor Cahill rápillantott, látta, hogy a nő szemei kifordultak és nem vesz levegőt. A férfi azonnal hívta a mentőket és az ő útmutatásaik alapján nekikezdett az újjáélesztésnek. 

Azt mondjam, nyolc percen keresztül "új" kezében fogta a telefonkagylót, míg a ballal felesége mellkasát nyomta. Majd, amikor már nem bírta tovább, kezet váltott. - Nem adhattam fel - mondta. 

Amikor a mentősök a helyszínre érkeztek, Mark küzdelmének köszönhetően újra tudták éleszteni a szívinfarktuson átesett asszonyt. 

- Eddig is nagyon hálásak voltunk a donor családnak, hogy megkönnyítették Mark életét. Most még inkább hálásak vagyunk, nem is tudom eléggé megköszönni - mondta az asszony. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek