Aktuális

Szilánkosra törte egy utas az ellenőr csuklóját

L. E.

2016. május 3. kedd 05:30

Egy utas szilánkosra törte a jegyellenőrként dolgozó Dániel csuklóját. A kétgyerekes édesapa többé nem tudta ellátni a munkáját, a BKK mégsem gondolja úgy, hogy kártérítés járna a dolgozójának.

Forrás: Fejér Bálint

A negyvenes éveiben járó Dániel azon kevesek közé tartozott, aki szeretett jegyellenőrként dolgozni Budapesten. Nem érdekelte a sok negatív kritika, sőt azzal sem foglalkozott, hogy az embe­rek nagy része zsigerből utálja az ellenőröket.

– Tudom, hogy sokan rosszul vannak, ha csak meglátnak egy ellenőrt, én azonban büszke voltam a munkámra és a munkahelyemre – meséli Dániel. – Egész életemben emberekkel akartam foglalkozni, és ez a munka pont ilyen. Nekem szinte mindig sikerült szót értenem az utasokkal, sőt el is beszélgettem velük. A cégnek is rengeteg hasznot hajtottam, azok közé az ellenőrök közé tartoztam, akik a legtöbb, helyszíni bírságból származó pénzt vitték be az esti elszámoláskor. 2010-ben a 2-es villamosra voltam beosztva egy kolléganőmmel. Egy háromtagú fiúbanda belekötött a lányba, én pedig a társam védelmére keltem. Az egyik gyerek megfog­ta a kezemet és hátracsava­r­ta a csuklómat – eleveníti fel a villamoson történteket Dániel.

A férfi keze annyira megsérült, hogy csak több műtéttel tudták az orvosok valamelyest helyreállítani. Dániel örült, hogy felépült, és azonnal jelentkezett a főnökeinél, hogy újra munkába álljon.  

–  Minden ment a régi kerékvágásban, míg az egyik buszos munkám alatt hirtelen fékezett a sofőr, én elestem, persze pont a műtött csuklómra. Ebben az esetben sokkal nagyobb volt a baj, mint először. Gyakorlatilag megbénult a csuklóm. Volt, hogy drótokat tettek bele, de azt kilökte a szervezetem, majd egy fémlapot, ez már a végső megoldás. Mozgatni szinte egyáltalán nem tudom, gyakorlatilag béna a kezem. Tudtam, hogy így a munkahelyemet elveszítem, de arra álmomban sem gondoltam, hogy így elbánnak velem – dühöng Dániel.

A férfi elismeri, hogy aláírta azt a papírt, amelyen a cég közös megegyezéssel felbontotta a munkaszerződését. Arra azonban senki nem figyelmeztette, hogy a munkahelyi baleset miatt nem kap kártérítést. Jelenleg a bíróságon harcol az igazáért.

Egyértelmű, hogy jár ügyfelemnek a kártérítés, hiszen munka közben sérült meg kétszer is. Remélem, a bíróság is nekünk ad majd igazat – jelentette ki dr. Ikanov Gábor, Dániel ügyvédje.

A Bors megkereste a Budapes­ti Közlekedési Központot is, annyit írtak: folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

kisalfold.hu

Egy tóban találtak rá az eltűnt csornai történelemtanár holttestére

metropol.hu

Kétségbeesetten kér segítséget Tibor! A budapesti férfi féltve őrzött kincsét lopták el betörők

origo.hu

Élelmiszerárstop: nem figyelmeztet, túlárazás esetén rögtön bírságol a hatóság

magyarnemzet.hu

Uniós biztos: a választásokig nem lehet szankcionálni Magyarországot

teol.hu

Gyalogost gázoltak, teljes útzár a 63-as úton

origo.hu

Bűnténnyé válhat mások AirTaggel való követése

nemzetisport.hu

Női kézi: közte 22 – a CSZKA Moszkva kiütötte a Rosztovot

vg.hu

Az omikron egyik alváltozata az eddigieknél is fertőzőbb lehet

borsonline.hu

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

origo.hu

Kevésbé halálos iramban - Toyota GR Supra 2.0T teszt