Aktuális

Rémálom: lehet, hogy örökre eltüntetik a szegedi kisfiút, ha nincs ott az anyukája

Bors

2016. május 17. kedd 15:00

<p>Minden szülő rémálmáról mesélt ma (kedd) reggel a Petőfi Rádióban Buda Mártonnak egy édesapa. A Szegeden élő Levente azért kereste meg a rádióst, hogy saját esetükkel hívja fel a hallgatók figyelmét arra: kellően készítsék fel gyerekeiket a rájuk leselkedő veszélyre.</p>

Múlt csütörtökön este negyed hétkor Levente felesége és 11 éves kisfiuk a szegedi Gutenberg utcán ment hazafelé. Az asszony biciklivel az úton, mögötte kisfia rollerrel a járdán.

– A feleségem hallotta, hogy lelassít mögötte egy autó, le is húzódott, azt hitte, nem fér el. Ám néhány pillanat múlva a fiam kiáltásaira lett figyelmes: „Anya, anya!” – kiabálta kétségbeesetten a gyerek, aki nagyon megijedt. Amikor a feleségem hátranézett, az autó befordult egy mellékutcába és elhajtott – mesélte Buda Marcinak a szegedi apa, aki azt is elmondta, hogy kisfia szinte sokkos állapotba került.

A gyerek elmondása szerint a fehér furgonban több férfi ült, el volt húzva az ajtó, és az egyik arra bátorította, hogy menjen oda, mert elviszik. Már majdnem kilépett az autóból. Ki tudja mi történik, ha nincs ott az édesanyja?

Az anyuka csak ott követte el a hibát, hogy nem hívta rögtön a rendőrséget. Az eset után felmentek a közelben lakó nagymamához, és onnan értesítették az apát, majd a kapitányságot.

Levente azért fordult a rádióshoz, mert a rendőrség, bár ígérte, nem ment ki a szülőkhöz. A Bors azt kérdezte a „Talpra, magyar!” műsorvezetőjétől, hogy történt-e valami a kedd reggeli beszélgetés hatására.

– Igen, írt Levente, hogy az interjú után, amit a szegedi rendőrök is hallgattak, jelentkeztek telefonon. Szóval nem volt hiábavaló a beszélgetés – mondta Marci, aki maga is édesapa. Lányának és fiának is azt tanítja, hogy soha, senkihez ne szálljanak be:

– Ezt egy szülőnek nem lehet elégszer hangsúlyoznia. Azt mondom a gyerekeimnek, hogy még a legkedvesebb, legszimpatikusabb ember mellé se üljenek be. Ráadásul mindig az van a fejekben, hogy szörnyűségek csak a fővárosban fordulhatnak elő. Megdöbbentő, hogy fényes nappal egy vidéki város közepén ilyen előfordulhat. Figyeljünk jobban egymásra!

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

ripost.hu

Előkerült egy videó: odáig vannak a neten Kulcsár Edina párjának exéért

mandiner.hu

Karácsony Gergely belezavarodott a népszavazással kapcsolatos dátumokba

kisalfold.hu

Győrben készült a magyar K.I.T.T. - Megszólalásig hasonlít David Hasselhoff sorozatbeli beszélő autójára - fotók, videó

origo.hu

Fizetős követésekkel újít az Instagram

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: nagyot küzdöttek a horvátok, de Dánia újra nyert

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók