Aktuális

Mellékszerepet kapott a Viszkis-filmben a Viszkis

H. Á.

2016. május 19. csütörtök 05:10

Fiatal színészek és ismert sztárok is szerepet kaptak Antal Nimród Viszkis rablóról szóló filmjében, sőt maga Ambrus Attila is feltűnik majd.

Forrás: Czerkl Gábor

Ambrus Attila eddig nem szívesen beszélt az életéről szóló filmről, ha kérdezték, néhány udvarias mondatot mondott csupán. Először a Borssal tett kivételt.

– Nem vagyok filmes, a szakmai dolgokban Antal Nimród rendező dönt. Ezért sem akartam nagyon beszélni eddig – magyarázza a Viszkis.

A legnagyobb kérdés sokáig az volt: ki alakítsa a főszereplőt. A rendező végül nem egy befutott sztárt, hanem egy főiskolás színinövendéket, a 23 éves Szalay Bencét választotta.

– Már többször is találkoztunk – mesél lelkesen Ambrus Attila –, nagyon jó benyomást tett rám a srác, hitelesen fog alakítani. Ennek érdekében hetente kétszer hokiedzéseken is részt vesz. Ő még nagyon kicsi gyerek volt, amikor én még aktív voltam, így főleg a szüleitől hallott rólam, de nagyon felkészült az életemből – mosolyog a kilencvenes években csaknem harminc pénzintézetet kirámoló korábbi bankrabló.

Ambrust nem csak Szalay játssza majd, hanem egy tizenkét éves gyerekszínész is. Ő az Erdélyben játszódó gyerekkori jelenetekben szerepel. Attila azt is elárulta, hogy a fiatalok mellett országosan ismert sztárok is szerepelnek majd a műben, neveket azonban egyelőre nem árulhat el. De azt igen, hogy ő maga is kapott egy epizódszerepet.

– Mindössze két forgatási napon kell majd részt vennem. Vicces jelenet lesz, de nem akarom lelőni a poént. Kapok érte egy minimális tiszteletdíjat, de nem ebből fogok meggazdagodni.

Antal Nimród, a Kontroll rendezője 13 év után forgat újra magyar filmet.

– Júniusban kezdődhet a forgatás, a bemutatót 2017-re tervezzük. Egy akciódús, fikciós elemekkel bővített kalandfilmet szeretnénk, de lesznek benne vígjátéki elemek is – árulta el a rendező korábban a Borsnak.

A filmalap 1,1 milliárddal támogatja az alkotást.

Újkori betyár

A Viszkisnek annak ellenére drukkoltak az emberek, hogy harminc bankot rabolt ki. Talán mert rendre fityiszt mutatott a rendőröknek, rablás előtt bedobott egy whiskyt, és civileket sosem bántott. Kiderült, hogy lehengerlő szövege van, semmit nem tagad, és a rabolt pénzen jórészt dőzsölt. A kalandfilmért kiáltó sztorin az is nagyot dobott, hogy azért tudták elkapni, mert szökéskor visszament a kutyájáért.

További cikkek

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Bangóné diplomabotránya nem az első a baloldalon

kisalfold.hu

Lakástűzben meghalt egy ember Agyagosszergényben

origo.hu

Magyarázatot találtak a Föld-szerű bolygók keletkezésére

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

metropol.hu

Hihetetlen dolgot fedezett fel az ufószakértő a Marson – Fotó!

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 24.: Ütős nap a hétfő

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján