Aktuális

12 éves kislányra hívtak rendőrt a BKV-ellenőrök

Bors

2016. május 21. szombat 20:00

Talán egész életére kiható trauma érte azt a 12 év körüli kislányt, akit túlbuzgó BKV-ellenőrök kapcsoltak le Budapesten a Blaha Lujza téren. Az esetről a Pesten Hallottam nevű csoport egyik tagja számolt be a Facebookon.

– Kérték tőle a diákigazolványát, ami szegénykémnél pont nem volt ott. Bár a bérlete és a személyije nála volt, egy meglett férfiember az ellenőrök közül a táskájánál fogva félreállította - kezdi a hölgy a megdöbbentő esetet.

A kislányra - mint valami bűnözőre - rögtön rendőrt is hívtak. Megérkeztek a járőrök és a hölgy elmondása szerint kellemes csalódás volt, ahogyan eljártak. Nagyot néztek, hogy milyen ügyben hívták ki őket, a kislányt kiszabadították az őt körbevevő ellenőrök gyűrűjéből, megkérdezték, jól van-e és jó hétvégét kívánva neki, hazaindították.

Az ellenőrt, aki meg elég agresszív volt, kiosztották és figyelmeztették, örülhet, hogy nem indul ellene eljárás. Persze, jött a szöveg, hogy ő a munkáját végzi, de a rendőr mondta neki: amit művelt, az már nem a munka része volt, ha pedig van neki is gyereke és az is átél egy ilyen rossz élményt, neki is rossz érzés lenne.

"Egy kis emberség uram, csak ennyi kell és jobb lesz mindenkinek"

- mondta a rendőr és elköszöntek.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet