Aktuális

Defektes lett Zsolt homokbusza

Balajti Péter

2016. április 2. szombat 17:30

Élete egyik legnagyobb kihívása várta M. Tóth Zsolt homokszobrászt a németországi Usedom szigetén, ahol egyetlen fénykép alapján kellett egy tajvani buszt elkészítenie.

A lelkes alkotó hat napon át, reggel kilenctől délután hatig, olykor könnycsordulásig megfeszítve dolgozott a remekművén, mely szinte az utolsó simításoknál szakadt a karjára.

– Sosem alkottam még homokból autót, de szeretem a kihívásokat, az igazi mélyvizet, s igyekszem minél kijjebb tolni a határokat. Ez történt akkor is, amikor a fény-árnyék hatással még hangsúlyosabbá akartam tenni a jármű küszöbét, de túlságosan alávágtam, így a gondosan formázott homoktömb egy része a karomra szakadt – meséli a Borsnak Zsolt, akit pár évtizeddel korábban elöntött volna a düh egy hasonló helyzetben, ám most a bosszúságot igyekezett az előnyére fordítani.

– Ezúttal is ösztönzött, hogy nézők előtt alkothattam, akik a balesetet látva, egy emberként, aggódva szisszentek fel. Megnyugtattam őket, hogy semmi baj, tegyenek egy kört a csarnokban, s mire tíz perc múlva visszaérnek, már nyoma sem lesz a malőrnek. A szűk határidő azonnali gondolkodásra és cselekvésre sarkallt, így végül füvet varázsoltam a leomlott homokból a jármű alá, ami tökéletesen illeszkedett az amerikaiak által ott hagyott dzsipekből átalakított buszok képéhez, környezetéhez – magyarázza a magyar alkotó.

Zsolt egyébként élete nagy megmérettetésére készül, beadta a jelentkezését a nyáron Amerikában megrendezésre kerülő homokszobor-világbajnokságra. 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet