Aktuális

Undorító: ürülékben úszik a tarnazsadányi iskola

Bors

2016. március 8. kedd 15:15

A helyi általános iskola annyira rossz állapotban van, hogy vannak szülők, akik legszívesebben oda sem vinnék gyereküket.

Az 1959-ben épült Tarnazsadányi Általános iskolának közel 150 tanulója van. A nyolc osztállyal működő intézményen az elmúlt közel 60 év alatt csak kisebb felújításokat végeztek, legútóbb 2013-ban. Utoljára 2014-ben kaptak ígéretet a fejlesztésre, de azóta sem változott semmi. A borzalmas körülmények miatt a szülők nem akarták iskolába engedni gyerekeiket, ennek ellenére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) még mindig nem kezdte meg a beígért felújító munkálatokat.

– Égető szükségünk lenne új tornateremre, s az épület renoválása sem elhanyagolandó feladat. A vizesblokk borzasztó állapotban van, a szülők szeptemberben nem is akarták engedni a gyerekeket emiatt. Ígéreteket már kaptunk a fenntartótól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), és ezek szerint a munkálatokat már 2014 decemberében el kellett volna kezdeni. Azóta csak várunk..., egyre fogyó türelemmel. A legszerényebb számításaink szerint megközelítőleg 200 millió forintra lenne szükségünk, s ebből, jól tudjuk, hogy nem jutna mindenre, de legalább valami történne – mondta Tasnazsadány vezetője a heol-nak.

A mosdón kívül több probléma is akad az épületben: a tornatermet egy régi tanteremből alakították ki, de a tesi órák egy részét táncórákkal helyettesítik. A tornaterem födémje évekkel ezelőtt megsüllyedt, a szakember életveszélyesnek nyilvánította a helyiséget. A téli időszak természetesen ilyenkor fokozza a gondokat, mivel ilyenkor az udvarra sem lehet kimenni.

Az épülethez tartozó vizesblokk, aminek feladata lenne a diákok és a tanárok kiszolgálása is, rettenetes állapotban van.

– A másik borzalom ez. Ha esetleg még a szippantás előtt megtelik a derítő, akkor az iskola udvarán úszik minden. Jól érti. Minden! Nagyjából kéthetente kellene kiüríteni, de a szippantós már azt mondta, hogy addig nem jön, míg a Klik ki nem egyenlíti a számláját, mivel már 3 hónapja nem fizettek az elvégzett munkájáért – mesélte az igazgatóhelyettes, Szécsi Gyuláné a lapnak.

Eddig hiába keresték a Klik Hevesi Tankerületének igazgatóját, Ballagó Zoltán, nem reagált a felmerült problémákra.
 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Ehhez a három jegyhez visszatér az exe 2022-ben

life.hu

Nem enyhül Koltai Lajos gyásza: "Ugyanúgy érintetlen az otthonunk, mint amikor Kati még élt"

hirtv.hu

A rendőrség törte rá az ajtót: a konyhájában találták meg holtan a népszerű színészt

kisalfold.hu

Egy tóban találtak rá az eltűnt csornai történelemtanár holttestére

origo.hu

Hamarosan Európában is bemutatkozik a Honor új csúcstelefonja, a legerősebb Snapdragon processzorral

nemzetisport.hu

Női kézi: a román listavezetőnél folytatja Korsós Dorina

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV

borsonline.hu

Escobar utódját kapták el Budapesten, akár 1260 milliárd forintot is kereshetett volna 16 tonna kokainon

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

origo.hu

Látványos képeken az európai felhőkarcolók