Aktuális

Lajos sokallja a 40 évet négy ember megöléséért

M. S.

Létrehozva: 2016.03.30.

Első fokon tényleges életfogytot kapott, mégsem tört meg T. Lajos. A magyarbánhegyesi családirtó abban reménykedik, hogy a jogerős ítélet lényegesen enyhébb lesz.

Kötélből vannak T. La­jos idegei, a békési ámokfutóként elhíresült férfi nem omlott össze a börtönben, még azok után sem, hogy első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte tavaly a Gyulai Törvényszék. Mint arról a Bors korábban beszámolt: a vésztői férfi 2014. május 15-én féltékenységében lelőtte második élettársát, M. Ad­­riennt, a nő kedvesét, J. Csabát, valamint az asszony édesanyját, M. Irént és annak élettársát. J. Csaba és M. Irén a helyszínen meghalt, Adrienn és József maradandó sérüléseket szenvedett.

A Bors a férfi egyik ismerősétől megtudta: T. Lajos igyekszik hasznosan tölteni az idejét a rá­csok mögött. A férfi egyelőre nem a nagyítéletesek gyűjtőhelyének számító, az ország legkeményebb bv-intézetében, a Csillagban, hanem a szegedi Dorozsmai úti börtönben raboskodik.

– Lajos könyvet ír, az élete történetét akarja kiadni magából, máskor pedig a kislányához, Napsugárhoz ír verseket – árulta el forrásunk.

– Kiváló a magaviselete, részt vesz az istentiszteleteken, és segít a rabtársainak is a különböző beadványok elkészítésében. Egyáltalán nem adta fel annak lehetőségét, hogy egyszer kiszabadul. Az ügyvédjével azt szeretnék elérni, hogy a bíróság a jogerős ítéletben 20-25 év körüli büntetést szabjon ki, ez azt jelentené, hogy 70-75 éves korában feltételesen elhagyhatná a börtönt.

Megtudtuk: a másodfokú ítéletet április 19-én, a Szegedi Ítélőtáblán hirdetik ki. Nemcsak T. Lajos izgulhat, hanem volt élettársa is, aki a vád szerint segített neki eltüntetni a gyilkos fegyvert. T. Magdolnát első fokon bűnpártolás miatt mondták ki bűnösnek, és egy év, a végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek