Aktuális

Kórházi fertőzés: rémálommá vált Anita karműtétje

BLN

Létrehozva: 2016.03.16.

Egyszerű karműtétnek indult, tortúra lett belőle. Nem mindennapi megpróbáltatásokon esett át Anita egy nyugat-magyarországi kórház miatt (az intézmény nevét szándékosan nem közöljük).

A fiatal hölgy augusztus utolsó napján elesett, eltörte a bal kezét és kiugrott a könyöke is. Még aznap megműtötték, fémet ültettek a karjába. A gyógytornászának tűnt fel, hogy valami nem stimmel.

– Az egyik alkalommal azzal küldött el, hogy azonnal menjek vissza a sürgősségire, mert olyan furcsa elváltozások vannak a műtött résznél. Akkor már az egész karom beduzzadt és vörös volt – idézi fel Anita.

A sürgősségin többórás várakozás után – Anita szavai szerint – egy faragatlan orvos próbálta meggyőzni: valójában ráesett a kezére, ezért néz ki így.

– Egész végig attól féltem, nehogy baj legyen, nyilván vi­gyáztam a karomra. Aztán egy kedves dokinál kiderült: a vas a könyökömben begyulladt, azonnal ki kell venni, és külsőre cserélni – mondja.

Ez novemberben megtörtént, de újra műteni kellett, néhány nap múlva egy szivacsot helyeztek be a váladék miatt, és a negyedik operáció során végül megkapta a külső vasat. Ennek három hónapig kellett volna bent ma­radnia, de megint begyulladt.

Csak ekkor tudta meg Anita megpróbáltatásai okát. A kö­tözést végző ápolónő árulta el neki, hogy még a vas beépítésekor baktériumfertőzést ka­pott. Máig nem tudja azonban, hogy pontosan milyet.

– A nővér szerint valami „általános” baktériumot. A mai napig nem sikerült kiűzni belőlem, emiatt vért sem adhatok. Nem gyógyultam meg teljesen – mondja Anita, akinek a zárójelentésében is csak gyulladás szerepel.

– Teljesen egészségesen mentem be a kórházba, otthon pedig nem vágtam fel a karom, hogy ott kaphattam volna el bármit. Se időm, se pénzem, se kedvem ezt bíróságon folytatni. Sokkal fontosabb az életem – teszi hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek