Aktuális

Ki lehet a gázoló, akinek kilétét kínosan titkolják?

Bors

Létrehozva: 2016.03.10.

Halálra gázolta egy autó Budapesten, a Dózsa György úton a 49 éves F. Györgyöt. A helyszínt pillanatok alatt rengeteg rendőr szállta meg, még helyszínelősátrat is felállítottak, csak éppen nem a halott fölé.

A baleset kedd este hat óra körül történt a Dózsa György és a Damjanich utca ke­resz­teződésének közelében. A mentősök már csak a 49 éves F. György halálának beálltát tudták megállapítani.

Az Origo egyik kommentelője látta a tragédiát: „Én két méterről néztem végig a gyerekeimmel a balesetet. A gyalogos a (neki) piros lámpán indult el a zebrán. A belső sávban haladó autó meg tudott állni (centiméterekre tőle), ő magát nem zavartatva haladt tovább az úton. Ahogy kilépett az autó elől, át a következő sávba, akkor ért oda a másik autós, aki nem láthatta, hogy egy gyalogos bolyong a zebrán, amikor neki (autósnak) zöld a lámpája... Nem az autós hibája volt. Ő a legfőbb áldozat. Semmit nem csinált, csak szabályosan közlekedett, amikor elé lépett ez a szerencsétlen.”

Információink szerint a rendőrök pillanatok alatt a helyszínen voltak, és szokatlan intézkedések sorozatát hajtották végre. Feltűnő volt, hogy a szokásosnál jóval több rendőr jött ki intézkedni. A helyszínelősátrat is felhúzták, de ami a leginkább megdöbbentő volt: nem a halott fölé állították fel, hanem a gázolót terelték be alá.

Úgy tudjuk, az ütközés után pár perccel már megjelent a gázoló ügyvédje is, aki mindenkit külön figyelmeztetett: egyetlen sajtóorgánumban sem lehet felismerhető az autó rendszáma. A védő szankciókat is kilátásba helyezett annak, aki megszegi a kérését.

A magas rendőri létszám, a sátor használata és a védő szokatlanul erélyes viselkedése mind arra utal, hogy valaki olyan követte el a balesetet, aki mindenáron titkolni szeretné kilétét. Még az sem elképzelhetetlen, hogy közszereplőről van szó, akinek mindennél fontosabb, hogy a közvélemény ne tudja meg a kilétét.

A furcsaságokkal kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, de eddig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek