Aktuális

Gyász: önpusztító életet élt Szabó György Balázs

Bors

Létrehozva: 2016.03.02.

Gyászol a zenészvilág és több ezer rajongó: hétfő délután 71 éves korában elhunyt az Old Boys énekese.

Az Old Boys alapítója és senki mással össze nem téveszthető hangú énekese csütörtök óta volt kórházban. Az utcán esett össze, fuldoklott, rohammentő vitte egy pesti kórház intenzív osztályára. Tüdeje ekkor már csak húszszázalékosan működött. Gépek tartották életben, mígnem a szíve és a tüdeje egyszerre mondta fel a szolgálatot hétfő délután.

– Balázzsal még a Geminiben találkoztunk 1967-ben, de csak 12 évvel később alapítottuk az Old Boyst – emlékezett jó barátjára Szidor László, aki a 49 év alatt több mint hétezer bulit nyomott le zenésztársával. De ami ennél is több, akkor is vele volt, amikor évtizedekkel ezelőtt családi okokból kezdett kicsúszni a lába alól a talaj.

– Önpusztító életet élt, ebben csak időlegesen lehetett megállítani, de a szenvedély mindig felülkerekedett rajta. Három éve a karomban omlott össze a keringése, akkor másfél évre le tudta tenni a cigit. Tavaly is kórházba került, azóta nem is énekelt velünk, mert bár éneklés közben sosem lehetett érezni a hangján, hogy mennyire gyenge a tüdeje, csak egy-két számot tudott énekelni, utána is le kellett ülnie. Hónapok óta otthon is csak oxigénpalackkal tudott lélegezni – folytatta a barát és pályatárs.

Az Old Boys repertoárjából már tavaly júniusban, amikor Szabó György Balázs végleg befejezte a koncertezést, eltűntek a Joe Cocker-számok, a zenekar nem tudta és nem is akarta senkivel pótolni a rekedt hangú énekest.

– Ez így is lesz. Nem fogjuk Balázst senkivel helyettesíteni. Van rajta kívül négy énekesünk, akik a repertoárja felét, amit tudtak, átvették. Hiányozni fog a hangja és a személyisége is a zenekarból – búcsúzott barátjától Szidor László.

A zenészt március 9-én, reggel háromnegyed 8-kor helyezik örök nyugalomra szülei mellett a Kispesti temetőben. A búcsúztatóra a zenekar tagjai minden rajongót várnak.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek