Aktuális

Azt hihetné, ilyen városnév nincs is - pedig van

Bors

Létrehozva: 2016.03.15.

Összegyűjtöttünk néhány olyan településnevet, amiről simán azt hihetnénk, hogy ilyen nem is létezik. Pedig (sajnos?) igen.

Satans Kingdom

Sátán Királyságából nem is egy, de kapásból kettő van - méghozzá mindkettő az Egyesült Államokban. Az egyiket Vermontban, a másikat pedig Massachusettsben találhatjuk. Norvégia pedig egy Hell (Pokol) nevű településsel csábítja (vagy rémisztgeti) az odalátogatókat.

Saint-Louis-du-Ha! Ha!

Igen, így, felkiáltójelekkel. A québeci település az egyedüli a világon, aminek a nevében felkiáltójel szerepel - azonban úgy tűnik, extrán be akarták biztosítani magukat a kanadaiak, mert kapásból kettőt tettek bele.

Nothing

Azaz Semmi. Az arizonai települést 1977-ben alapították. A helyiek szerint pár részeg fazon nevezte el - írja a Wikipedia. Nothing jelenleg szellemváros: az utóbbi évtizedben senki nem lakta.

No Name

A névnélküli Coloradói település elnevezése abból az időből ered, amikor az ott futó autópályát építették. A készítők beterveztek egy lehajtót az akkor még el nem nevezett terület felé. Ekkor került ki a No Name felirat ideiglenesen - ami aztán rajta is ragadt a területen.

Intercourse

Ki ne szeretne egy Közösülés nevű településben felnőni? Nos, ennek nincs semmi akadálya: irány Kelet-Pennsylvania. Amúgy a városnév még furább (ha lehet ilyet mondani) amiatt, hogy egy Amish közösség kellős közepén terül el. 

Half.com

Az egyenlítő és az északi sark közt félúton helyezkedik el a Halfway nevű Oregoni városka, ami 1999-ben 110 ezer dollárért és a helyi iskolának felajánlott 20 számítógépért cserébe egy teljes évre átnevezte magát Half.commá. Ki nem találják: a pénzt és a számítógépeket a Half.com nevű vállalat ajánlotta fel. Jó kis reklám, nem igaz? 

Fucking

Az osztrák falu nevét nem igazán kell senkinek sem lefordítani. A Salzburgtól 33 kilométerre fekvő aprócska település annak ellenére rendkívül ismert, hogy összesen alig ha százan lakják. Az talán nem is oly meglepő, hogy szinte havonta lopják el a településtáblákat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek