Aktuális

Ötféle rákot győzött le a magyar szépségkirálynő

Hunyadi Áron

Létrehozva: 2016.02.05.

Az orvosok lemondtak róla, de ő nem adta fel. Koller Katalin korábbi szépségkirálynőnél rákot diagnosztizáltak. Azóta óriásit küzdött a gyilkos kórral, és nyerésre áll.

Katinál néhány éve jelentkeztek először a problémák.

– Alvás közben éreztem, hogy nyomja valami a bordámat. Kiderült, hogy a mellemben van egy csomó. Elmentem mammográfiára, ahol ultrahangos vizsgálatot végeztek rajtam. Nem találtak semmit. A főorvos asszony megjegyezte, hogy ne legyek hipochonder, ne pánikoljak feleslegesen, hiszen 29 évesen fiatal vagyok még egy ilyen betegséghez – emlékszik most a kezdetekre a 2007-es Miss Hungary.

Rosszindulatú daganatom van!

Egy ideig nem is volt nagyobb baj. Másfél évvel később, 2014 őszén (pár hónappal az esküvője után) előbb köhögni kezdett el, amin egy gyógyszer sem segített, a fiatal nő állapota folyamatosan rosszabbodott, gyakran hányt is.

– Ekkor már húzódott a karom, a bal oldalon fájt a mellem. Újabb vizsgálatok következtek. Egy éve aztán kiderült: rosszindulatú daganatom van. Munka közben ért a telefon, de nem törtem össze, hiszen tudtam, hogy a mellrák gyógyítható. Később egy vizsgálat után egy doktornő félrehívott és figyelmeztetett: ne higgyek az orvosoknak, mert valójában nagyon keveset tudnak, és készüljek fel lelkileg, mert nagyon kemény küzdelem vár rám.

Törődjek bele az elkerülhetetlenbe

Ezután egy orvosi bizottság elé került Katalin, ahova édesanyjával ment el. Az orvosok el­mondták: az egykori szépségkirálynő műthetetlen, 4-es stádiumú rákja van, nyirok-, máj-, tüdő- és csontáttétekkel.

– Anyuval arról érdeklődtünk: mit lehet tenni a gyógyulás érdekében? Az egyik orvos ingerülten közölte velünk, hogy nincs szó semmilyen gyógyulásról, csak kergetik a daganatot, és törődjek bele az elkerülhetetlenbe. De én eldöntöttem, hogy nem hallgatok rá, és hogy legyőzöm a kórt. Márciusban kezdődtek a kemoterápiás kezelések. Hat hónapon keresztül, hetente jártam kezelésre, összesen 27 adagot kaptam. Nyárra terveztük a nászutunkat a férjemmel, Dáviddal, ez is elmaradt.

Nemcsak szép, okos is

A most 33 éves Koller Katalin a 2007-es Miss Hungaryn diadalmaskodott, utána megnyerte a Miss Europe és a Miss Bikini World nemzetközi versenyeket is. Kati életútja nem tipikus: a verseny előtt szerzett nemzetközi kapcsolatok szakon közgazdászdiplomát, több nyelven is beszél. Később három évig rendezvényszervezőként és marketingmenedzserként dolgozott. Ezután kezdett el újra táncolni. Különböző turnékkal – például Michael Jackson és Queen-emlékkoncertek – bejárta a világot, itt ismerkedett meg férjével is.

Tünetmentes lettem, jól érzem magam!

Katalin elmondása szerint na­gyon sok humorral tudta átvészelni ezt az időszakot. Amikor férje leborotválta a haját, például tarajt csináltak belőle. Pedig egykor derékig ért Kati haja.

– Alternatív terápiákat is kipróbáltam, teljesen megváltoztattam az étrendemet és az életmódomat. Naponta egy liter frissen facsart zöldség- és gyümölcslevet iszom, tejterméket egyáltalán nem eszem, húst is csak pár naponta, akkor is csak szárnyast és halat. Három hónap után az első CT-m negatív lett, ezt azóta újabb kettő követte. A kemoterápia szeptemberig tartott, azóta újra elkezdett visszanőni a hajam. Az orvosok szerint nem gyógyultam meg, csak tünetmentes vagyok, de szerintem ez csak játék a szavakkal. A lényeg, hogy jól vagyok! Hivatalosan a dongó sem repülhetne olyan kis szárnyakkal, mégis megteszi. Hiszem, hogy én is egy ilyen dongó vagyok! 

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatják

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek