Aktuális

Soma: Az arcomba vájta a fogait a farkas

F. G.

Létrehozva: 2015.11.04.

Máig testén viseli a farkastámadás nyomait Soma, aki szerint helyesen döntött a szökött állatot legyilkoló állatkerti igazgató.

Mások is így járhattak volna, mint én, ha nem lövi le az állatkert igazgatója a farkast – mondja a húsz évvel ezelőtti pécsi farkastámadás egyik áldozata, aki azóta magán viseli a véres eset nyomait. A most 23 éves Rappai Soma szerint jól döntött az igazgató, amikor lepuffantotta a vadállatot.

Somát pontosan húsz éve marta meg a Pécsi Állatkertből megszökött farkas, még a közelmúltban is arckorrekciós műtéten esett át. Akkor hat embert támadott meg egy szökött farkas, egy nagymama nem élte túl. A megtámadottak többsége tízévesnél fiatalabb volt.

– A Mecsekben kirándultunk terhes keresztanyámmal. Ő egy picit hátrébb volt a többiektől, így engem kapott el a farkas először. Hallotta, amint felordítok, odanézett, látta, hogy a fejemnél fogva a bokorba vonszol az állat. Tiszta vér volt minden. Menteni akart, és elkezdte a farkas szemét nyomni. Akkor elengedett, és az ő lábát kezdte marcangolni. Egy hétig voltam kórházban, széttört az állkapcsom, amikor a fogait az arcomba vájta a vadállat – emlékezett vissza Soma a támadásra.

– Sajnálom a most kilőtt farkast, de szerintem Szatyor Mik­lós igazgató jól döntött, nem lehetett más választása az adott körülmények között, emberéletek megóvása volt a cél, ezért nem lehet őt meghurcolni – mondta a fiatalember, aki szerint ha nem lövi ki az állatot, megismétlődhetett volna  a korábbi tragédia. Közben már tízezren követelik a Pécsi Állatkert igazgatójának lemondását. Már a NOÉ Állatotthon Alapítvány is csatlakozott az Állatmentő Liga aláírásgyűjtéséhez, amelyben Szatyor Miklóst, a Pécsi Állatkert igazgatóját azonnali lemondásra szólítják fel. Az igazgató több fenyegetést is kapott.

– Nem foglalkozom ezekkel az üzenetekkel, komolytalannak tartom őket – mondta az igazgató, aki szerint fotelszakértők írogatnak mindenfélét. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek