Aktuális

Robbantások, lövöldözés, halottak a meccs alatt

Bors

2015. november 13. péntek 23:34

Robbanásokat és lövéseket hallottak Párizsban a Stade de France közelében, ahol a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzést játszották. Halálos áldozatok is vannak – írja az Index.

Párizsban Franciaország Németországgal játszott barátságos futballmérkőzést a Stade de France-ban, mialatt a stadion közelében robbanásokat hallottak. Több közeli helyen lövöldözés tört ki. A Le Figaro azt írta, hogy két robbantást hallottak a stadionnál, és Párizsban három helyszínen is lövöldözés tört ki. A Figaro rendőrségi források alapján azt írta, legalább 18 halott van.

François Hollande francia államfőt kimenekítették a stadionból. Egyelőre nincsenek hivatalos információk, így nem tudni, hogy a meccshez van-e bármi köze a lövöldözésnek és a robbanó hangoknak, illetve hogy mi az összefüggés a különböző lövöldözések között.

A BBC úgy tudja, hogy egy férfi automata fegyverrel lövöldözött a Cambodge étteremben. A Libération halottakról is beszámolt. A BBC tudósítója, tíz embert látott a földön fekve, akik súlyosan sérültek vagy halottak lehettek. Egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, hány áldozat van – írja az Index.

Az MTI francia hírtelevíziókra hivatkozva azt írja: legalább három helyen zajlott le lövöldözés péntek este Párizs belső kerületeiben, az incidenseknek halálos áldozatai is vannak és több sebesültje. A televíziókat a helyszínen tartózkodó szemtanúk tájékoztatják. A párizsi rendőrség szerint legalább 18 áldozata van a támadásoknak. Az elnök, miután kimenekítették a stadionból, nyomban a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra.

Az MTI szerint először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is. A legfrissebb hírek szerint a koncertteremnél ismeretlenek túszokat is ejtettek. 


További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

metropol.hu

Kétségbeesetten kér segítséget Tibor! A budapesti férfi féltve őrzött kincsét lopták el betörők

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

vg.hu

Ez a tábla fogad majd kedd után minden boltban

feol.hu

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

nemzetisport.hu

Inter: Anglia helyett Milánóba vezetett Gosens útja – hivatalos

vg.hu

Tetőzik az omicron, még legalább tíz napig nőhet a fertőzöttek száma a víruskutató szerint

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

borsonline.hu

Most jelentette be az örömhírt Krausz Gábor: Úton a következő!

origo.hu

Megszólalt a Nagy Ő: elmondta, valójában mi volt közte és a győztes lány között