Aktuális

Robbantások, lövöldözés, halottak a meccs alatt

Bors

Létrehozva: 2015.11.13.

Robbanásokat és lövéseket hallottak Párizsban a Stade de France közelében, ahol a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzést játszották. Halálos áldozatok is vannak – írja az Index.

Párizsban Franciaország Németországgal játszott barátságos futballmérkőzést a Stade de France-ban, mialatt a stadion közelében robbanásokat hallottak. Több közeli helyen lövöldözés tört ki. A Le Figaro azt írta, hogy két robbantást hallottak a stadionnál, és Párizsban három helyszínen is lövöldözés tört ki. A Figaro rendőrségi források alapján azt írta, legalább 18 halott van.

François Hollande francia államfőt kimenekítették a stadionból. Egyelőre nincsenek hivatalos információk, így nem tudni, hogy a meccshez van-e bármi köze a lövöldözésnek és a robbanó hangoknak, illetve hogy mi az összefüggés a különböző lövöldözések között.

A BBC úgy tudja, hogy egy férfi automata fegyverrel lövöldözött a Cambodge étteremben. A Libération halottakról is beszámolt. A BBC tudósítója, tíz embert látott a földön fekve, akik súlyosan sérültek vagy halottak lehettek. Egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, hány áldozat van – írja az Index.

Az MTI francia hírtelevíziókra hivatkozva azt írja: legalább három helyen zajlott le lövöldözés péntek este Párizs belső kerületeiben, az incidenseknek halálos áldozatai is vannak és több sebesültje. A televíziókat a helyszínen tartózkodó szemtanúk tájékoztatják. A párizsi rendőrség szerint legalább 18 áldozata van a támadásoknak. Az elnök, miután kimenekítették a stadionból, nyomban a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra.

Az MTI szerint először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is. A legfrissebb hírek szerint a koncertteremnél ismeretlenek túszokat is ejtettek. 


Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek