Aktuális

Nem politizál, autót szerel Orbán Viktor

Ny. A.

Létrehozva: 2015.11.12.

Sosem voltak politikai ambíciói a Horvátországban élő Orbán Viktornak, akinek neve megegyezik a magyar miniszterelnök nevével.

A horvátországi Szirácson él Orbán Viktor, közel nyolcvan kilométerre a magyar határtól. A legközelebbi magyar lakta település Daruvár. Félreértés ne essék, ő egy másik Orbán Viktor, csak nevében azonos a magyar miniszterelnökkel.

A harmincegy éves Orbán magyar származású, de nem beszéli a nyelvet. A környéken élők jól ismerik az autókkal foglalkozó férfit, és tudják, hogy megegyezik a neve a magyar kormányfőével.

– A barátaim egyből felkiáltanak, ha meglátják a magyar miniszterelnököt a tévében – mesélte nevetve egy horvát lapnak Orbán, aki már hozzászokott a névrokonság velejáróihoz. Régebben sokat jártak Magyarországra a családjával bevásárolni az olcsóbb árak miatt. Olyankor a határellenőrzésnél a magyar rendőrök egymásnak adogatták a férfi okmányait, alig hittek a szemüknek. Többször kezet ráztak a férfival, előfordult, hogy még autogramot is kértek tőle. A fiatal férfinak nagyapját és édesapját is Orbán Viktornak hívták, tőlük örökölte a nevét. Orbán Szirácson született és ott is nevelkedett.

– Sosem találkoztam személyesen a magyar miniszterelnökkel – mesélte Orbán, aki szerint nincs bennük semmi közös.

– Engem nem érdekel a politika, inkább a jó társaság és a szórakozás – vallotta be a horvát férfi, aki hozzátette, jövőbeli esküvőjén szívesen vendégül látná a magyar politikust.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek