Aktuális

Mosókapszulával mérgezte meg magát a baba

Bors

Létrehozva: 2015.11.10.

Csócsálni kezdte a tasakot, majd a kifolyó tisztítószert lenyelte, ami majdnem a halálát okozta.

A 17 hónapos Jenny Maher a mosogató alatt kotorászva lelt rá a mosókapszulára, aminek műanyag borítása nagyon vonzó volt számára, és azonnal rágcsálni kezdte. A kislány hamar kivégezte a csomagolást, és mivel a szájában volt a kapszula, a folyékony tartalmát azonnal lenyelte. Az anya már későn ért oda ahhoz, hogy kikapja gyereke kezéből a tisztítószert, így nem tudta megakadályozni az esetet. Jenny egyre rosszabbul lett, hányni kezdett és a légzése is akadozott, ezért szülei azonnal a helyi, droghedai kórházba szállították.

– Láttam, ahogy megtörtént, a másodperc tört része alatt - mesélte az anya.

A kislány állapota nem javult, így átszállították a dublini kórházba. Számos hasonló esettel találkoztak már orvosai, de ilyen súlyos állapotú beteggel még nem volt dolguk, mivel a lenyelt szer mennyisége és Jenny reakciója is aggasztó volt.

A maró hatás miatt károsodtak légzőszervei, ezért szedálták és kilenc különböző gyógyszerrel, szteroidokkal és antibiotikummal próbáltak javítani az állapotán. A két hetes kezelés végül hatásosnak bizonyult, így a kislány megmenekült.

Az orvosok elmondták, hogy rengeteg ilyen balesettel találkoznak, mivel ezek a tasakok színesek és csábítóak, így a gyerekek azt hiszik, ezek édességek és rágcsálásra tervezték őket, ezért, ahogy Jenny szüleinek is, mindenkinek azt tanácsolják, hogy alaposan zárják el az ilyen megtévesztő szereket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek