Aktuális

Horror: élt Gyuri, a vizsla, mégis ettek belőle

B. B.

Létrehozva: 2015.11.24.

Még a sokat látott állatmentők is megdöbbentek, mikor meglátták Gyurit, a német vizslát. Miként a Bors kedden reggel megírta: az állat szétszabdalva, felismerhetetlenségig összeroncsolva feküdt a műtőasztalon. Az állatkínzókat feljelentették.

A helyi állatorvosok szerint Gyurit hajléktalanok próbálták élve felfalni.

– A Gyuriról először egy paksi menhelyen készült fotót láttak egy szervezet tagjai. Kinagyították, és már a képek alapján megdöbbentek - mondja az Elveszett Állatok Alapítvány Vizsla Fajtamentés vezetője, Menhard Evelin.

– Azonnal elmentek érte. Döbbenetes méretű sebek, kaszabolások voltak rajta, komplett darabok hiányoztak belőle. Kiderült, hogy a kutyus már egy ideje kóborolt a környéken, végül hajléktalanokhoz csapódott, velük látták - mondja. Gyuri végül már olyan lázas és gyenge volt, hogy felkelni sem tudott, a pusztulástól csak egy hajszál választotta el. Ekkor karolták fel a paksiak, próbálták ellátni és kezelni, ez után került fel a Vizslamentőkhöz:

– Öt helyen van varrva, szinte alig maradt ép terület a testén. – mondta fejcsóválva a fajtamentô. A paksiak jelentése szerint az állatot vélhetően éles eszközökkel itt-ott felnyitották, a kutyát meg akarták nyúzni, feltehetően étkezési céllal. Az eleven kutyából valaki darabokat vágott ki. Sőt Pakson arról is beszélnek, hogy egy kegyetlen rituálét miatt szabdalták és darabolták fel eleven kutyát. A fajtamentők megtették a rendőrségen a feljelentést.

– Nagyon sok sebtisztításra és utókezelésre van szüksége, a gyulladások nem múlnak. Nagyon félénk az emberekkel, nem lesz egyszerű visszaszerezni a bizalmát. Jelenleg befogadót keresünk neki, ahol nyugodt körülmények között gyógyulhat. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek