Aktuális

Fojtogatták egymást a vásárlók az olcsó tévéért

B. P.

Létrehozva: 2015.11.27.

Három órás sorbanállás után másodpercek alatt kellett rávetniük magukat a látványos árengedménnyel kínált termékekre az egyik fővárosi hipermarketben.

Az áruház hajnali öt órakor nyitott, a csábító árut viszont csak reggel nyolc órakor tolták ki a raktárból a vevőtérbe. Igaz, a raklapok többsége alig jutott ki a raktárból. A pattanásig feszült hangulat lökdösődésbe, kiabálásba, végül közelharcba torkollt. Pár tízezer forintot spórlhattak a győztesek Fekete péntek néven meghirdetett árleszállító akción.

Hat perc harc

Rendőrök és biztonságiak igyekeztek felvenni a küzdelmet a lapostévét, hangrendszert, okostelefont, tabletet és laptopot mindenáron jó áron bezsákolni, akár egymásra is ölre menő vásárlókkal. A legnagyobb hisztériát a 150 ezer helyett 90 ezerért osztogatott 109 centis képátlójú okostévé váltotta ki, melyből a teljes készlet – dulakodással együtt – alig hat perc alatt elfogyott.

Attila és Róbert azon mázlisták közé tartoznak, akik sikeresen pakolták tele a bevásárlókocsijukat akciós termékekkel. – Szerencsém volt, mert az előttem állónak a kisebb tévére volt szüksége, így ezt hátrébb tolta, szinte egyenesen a kezembe! – meséli Attila, míg ismerőse hozzáteszi: már csak csomagolópapírra kell költeniük, és ezzel le is tudták a karácsonyi ajándékvásárlást.

Sorszám kellett volna

Bánhegyi Róbert viszont nem volt túl elégedett: – Nem így kellett volna ezt az egészet megszervezni! Negyed hat óta álltam sorba, hiába. Lepecsételt sorszámot kellett volna osztogatni és kordont állítani, akkor nem szabadult volna el a pokolt. Csalódott vagyok, úgy vélem, ezt nem engedhette volna meg magának egy ekkora áruház! – mondja keserűen.

Sternbach Ferenc számára szintén fekete a péntek. – Nyolc óra után nem sokkal érkeztünk, de az akciós mobiltelefonból már egy darabot sem találtunk. A páromat szerettem volna meglepni vele. Most üres kézzel mehetek haza - mondta Ferenc.

Országos lett a hisztéria

Budapest mellett több vidéki városban, így Kaposváron is hatalmas tömeg és tülekedés kísérte a súlyos árkedvezménnyel kínált portékákat. Utóbbi helyen szintén közbe kellett lépnie a rendőröknek, hogy szétválasszák a tévén marakodókat.

Az agresszió ragadós

Szlobodnyik Csaba pszichológus szerint a Fekete Péntek hisztériája sok esetben borítékolható. – A tömeg agressziója könnyen átragadhat az egyénre. Sokan hiszik azt, hogy az áruk birtoklásától többek lesznek önmaguk és mások szemében. 

Ezt a videót ki ne hagyja, kattintson!

Kapcsolódó véleménycikkünket ide kattintva olvashatja!
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek