Aktuális

Egy körúti lakásba költözik az MSZP

Bors

Létrehozva: 2015.11.26.

Egyre kisebb és kisebb székházzal kénytelenek beérni a szocialisták a fővárosban. Most egy körúti apró irodába költöznének.

Nyolc évvel ezelőtt még kormánypártként, jelentős választópolgári támogatással a háta mögött az MSZP megengedhette magának, hogy a rendszerváltás előtti kommunista párt székházát használja a fővárosi Köztársaság téren. 2007-ben az épületet egy ír cégnek adta el a párt, amely aztán továbbadta egy másiknak. Jelenleg mindkét cég felszámolás alatt áll, és a tulajdonjogért pe­res­kednek.

A szocialisták nem húztak jó lapot új székházukkal: az impozáns Jókai utcai épületet jórészt devizaalapú bankhitelből vásárolták, amelyek törlesztőrészletei az évek során az egekbe szöktek. Ráadásul a párt anyagi helyzete is romlott az elvesztett országgyűlési választásokkal, az eredményekhez is kötött állami párttámogatás drasztikusan csökkent. Így aztán az MSZP elnök-frakcióvezetője, Tóbiás József idén úgy döntött: eladják az épületet, és az Országháztól nem messze lévő Képviselői Irodaházba költöznek át. Arról nem tudni, hogy találtak-e vevőt a Jókai utcai épületre.

A minden szinten spórolni igyekvő szocialisták a 168 Óra Online szerint úgy határoztak, hogy valamelyik megmaradt MSZP-s ingatlanba költöztetik központjukat. Állítólag az erzsébetvárosi szervezet irodáját nézték ki, ami egy Erzsébet körúti, gangos lakóház földszinti lakásá­ban található. Az ingatlan viszont nem lenne alkalmas arra, hogy a teljes párt ide költözzön, Budai Bernadett szóvivő ki is jelentette: csak a szombati pártkongresszuson hoznak végleges döntést.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek