Aktuális

Andrea: Tele volt a kisfiam légcsöve kukoricával

Fóris Gábor

2015. november 5. csütörtök 04:00

Játék közben merült el és fulladt bele a szemes kukoricába a kilenc­éves Csiki Deniel a baranyai Sombereken. Édesapja is ott volt, aki egy markolóval próbálta kimenteni.

Esélye sem volt a túlélésre Denielnek, aki kedd délután az egyik sombereki vetőmagtermelő cég telephelyén fulladt a kukoricába. A kisfiú két barátjával játszott a cég bekerítetlen telephelyén, ahol több tonna morzsolt kukorica volt hegyekbe halmozva.

A baleset a Katiz-Agro Kft. telephelyén történt. A cég irodájában égő teamécses jelezte a tragédiát, Deniel emlékére gyújtották az alkalmazottak, akik nem akartak nyilatkozni a történtekről. A cég vezetője lapunknak azt mondta, nyu­godtan lehet bárkinek vizs­gálódni, ők nem követtek el hibát, és nem felelősek a történtekért.
Denielért tegnap délelőtt 11 órakor több mint tíz percen át harangoztak a falu katolikus templomában, az egész tele­pülést mélységesen lesújtotta a tragédia. Az elhunyt kisfiú családja a pszichológust várta, amikor nyilatkoztak a Borsnak. 

– Eddig még sosem játszottak arra, a férjem is ott volt, mert éppen kukoricát vitt a telepre. Szólt neki, hogy húzza fel a kabátját, és menjen haza, mert esteledik. Deniel azt válaszolta: igen, apu, rendben, csak még egy utolsót csúszok a kukoricadombról. Ez lett a veszte – mondta a Borsnak könnyes szemmel a fiú anyukája, Csíki Andrea.

– Zsolt rögtön beugrott az ott álló markolóba, azzal próbálta keresni Denielt, de nem találta a tengernyi kukorica között – tette hozzá. Végül tűzoltók emelték ki a fiú holt­tes­tét, de nem sikerült újra­élesz­teniük.

– Tele volt a légcsöve kukoricával, biztos levegőért kapkodott szegénykém – mondta zokogva az édesanya. 

A rendőrség a haláleset körülményeit szakértők bevonásával, büntetőeljárásban vizsgálja.

Tisztázni kell azt is, hogy kit terhel a felelősség azért, hogy a gyerekek háborítatlanul játszottak egy balesetveszélyes helyen. Ezt a rendőrségen kívül a Munkavédelmi Felügyelőség is vizsgálni fogja, ugyanis a telephely nincs elkerítve, oda bárki, bármikor besétálhat.  

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

origo.hu

Nem tűnik fenevadnak a GeForce GT 1010

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó