Aktuális

Szervkereskedelem: levágott lábujjakkal a zsebében mászkált Budapesten 18+ durva fotó

H. Á.

2015. október 19. hétfő 05:10

Szervkereskedelem gyanújával zárult a nyomozás annak az angol férfinak ügyében, aki késsel hadonászva járkált a pesti bulinegyedben. A zsaruk két emberi lábujjat találtak a zsebében.

Emberi test tiltott felhasználása, vagyis illegális szervkereskedelem gyanújával zárta le a nyomozást nemrég a Nemzeti Nyomozó Iroda egy tavaly márciusi esetben.

Akkor a Zsaru magazin számolt be róla, hogy a Blaha Lujza téren egy részeg angolt, bizonyos Paul Terence W.-t tartóztattak le. Az 53 éves férfi sok honfitársához hasonlóan a pesti bulinegyedben tivornyázott, ám a görbe este „túl jól” sikeredhetett. Paul késsel a kezében hadonászva járta a kocsmákat, a zsaruk reggel eszméletlenül találtak rá a Blahán.

A zsebében, egy kis üvegben két emberi lábujj lapult. A férfi azt állította egy ismeretlen csúsztatta a zsebébe, de másra nem emlékezett. A rendőrök még a fogdán megszámolták az angol lábujjait, s rögtön kiderült: nem hiányzik egy sem, valaki más testrészei vannak nála.

Az eset furcsaságai közé tartozott, hogy habár az angol egész éjjel késsel hadonászott, nem csak saját állítása – miszerint valaki a zsebébe csempészte az ujjakat – igazolja, hogy valaki más vágta le a testrészeket. A vizsgálatok szerint ugyanis szaksze­rűen, szikével távolították el az ujjakat.

Eleinte csak garázdaság miatt indult eljárás a férfi ellen, akinek kezdeményezték előzetes letartóztatását is. Információink szerint azóta azonban a bűncselekmények köre a szervkereskedelemmel bővült. A nyomozást már ebben a tárgykörben folytatták le. Úgy tudjuk, a vizsgálatot néhány hónapja egyszer már lezárta a rendőrség és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A vádhatóság azonban nem volt elégedett, így újabb nyomozást rendeltek el. A na­pokban ez is lezárult.

– A hatóság a nyomozást lezárta, és az ügy iratait a Fővárosi Főügyészségre vádemelési javaslattal megküldte – tájékoztatta a Borsot Bagoly Bettina szóvivő.

Az Országos Rendőr-főkapitányság nem adott tájékoztatást ügyben. Emberi test tiltott felhasználásáért alapesetben há­rom évig terjedő börtönt szabhat ki a bíróság. 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

A Pentagon szerint Putyin fel tudna lépni Ukrajnával szemben

metropol.hu

Szakad a hó Magyarországon, hatalmas pelyhekben havazik – Videó!

she.life.hu

Akkor jöttél az életembe, amikor végképp nem számítottam rá

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Rejtélyes Star Wars-filmet forgat C-3PO megformálója - fotó