Aktuális

Örökbe fogadnák az utcára kitett Gerzsonkát­­

M. S.

2015. október 22. csütörtök 09:15

Egy ország szíve facsarodik össze a magára hagyott Gerzsonka láttán. 34 éves anyja nem adott egyértelmű magyarázatot tettére.

Másfél napig nem lehetett tudni, hogy ki az a gyönyörű kisfiú, akire egy járókelő magára hagyva talált rá a miskolci Stadion utcában.

A gyermek egy pad mellett sírdogált, s mint kiderült: csak néhány szót tud, még tanulja a beszédet. A rendőrség kórházba szállította a tüneményt, ahol a dolgozók azonnal a szívükbe zárták őt, átöltöztették, próbáltak a kedvében járni.

Eltűnt az anyja

A rendőrség azóta azonosította a kisfiú édesanyját. Telefonon utolérték a nőt, azonban a vonal megszakadt, s az asszony sokáig nem került elő.

A kisfiút Gerzsonnak hívják, két és fél éves. A Bors információi szerint a rendőröknél jelentkezett Gerzson anyjának a nevelőszülője, a gyermek – ha nem is vér szerinti – nagymamája. Egyelőre bizonytalan, hogy a gyámhatóság neki adja-e ki a fiúcskát vagy nevelőszülőkhöz kerül-e.

A hányattatott sorsú gyermek az apjára sem számíthat, a férfi a születése óta nem foglalkozik vele, s az anyával sem tartja a kapcsolatot.

Titok, beteg-e?

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunkkal közölte: kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást. A szóvivő nem kívánt reagálni arra a kérdésünkre: szenved-e a kisfiú anyja valamilyen mentális betegségben? Eddig az sem tisztázódott, hogy Gerzsont milyen körülmények között hagyták magára.

Anyját, a 34 éves V. Renátát szerda este hallgatták ki a rendőrök. Információink szerint egymásnak ellentmondó magyarázatokkal állt elô.

Őszinte a mosolya

A kisfiú kálváriája együttérzést, meghatottságot, gondoskodó érzelmeket, sokakból pedig hatalmas felháborodást váltott ki.

Az internetes véleménynyilvánítások között sok olyan bejegyzés található, amelyekben kifejezik: akár örökbe is fogadnák Gerzsont. A boon.hu-n Győrfiné Anikó ezt írta: „Mi szívesen felnevelnénk. Istenem..., de boldog lennék, ha sikerülne”.

A Borsonline-on egy úr így ír Gerzsonka fotóját látva: „Érdemes megnézni az arcán azt az őszinte mosolyt, komolyan mondom, ha lehetne, egyből örökbe fogadnám”. 

További cikkek

Tragédia

Holtan esett össze az iskolában a hetedikes diák

Felvétel

Hűtlen pasiját akarta lebuktatni, szörnyű titkot fedezett fel

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni

metropol.hu

Tovább fokozódik a Kulcsár Edina–Csuti-ügy: Tommyboy is elárulta a véleményét

life.hu

Vége! Többé soha nem láthatjuk együtt Kiszel Tündét és lányát

mandiner.hu

„Belebetegszem a tehetetlenségbe” – Így panaszkodnak az ország sorsáról liberális hírességek (videó)

sonline.hu

A parkban rugdosta meg barátnőjét egy segesdi fiatal

origo.hu

Életveszélyes állatok lepték el az ausztrál partokat

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

nemzetisport.hu

Női kézi: rejtett kamerákat találtak egy német csapat öltözőjében

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a szárnyaló Montenegró a horvátokat is elpáholta

origo.hu

Leállt egy baba légzése a kocsiban, az anyja berohant vele a tűzoltókhoz, és megtörtént a csoda