Aktuális

Semjén: Soha nem találkoztam Rózsa-Floresszel

BLN

2015. augusztus 6. csütörtök 09:30

Nem emlékszik Semjén Zsolt, hogy valaha is találkozott volna a 2009-ben kivégzett Rózsa-Flores Eduardóval. Pedig egykori egyetemi tanáruk szerint együtt hallgatták manipulációs kurzusát az ELTE-n.

Meglepő mo­mentumot idézett fel nemrég nyugdíjba vonulása alkalmából Síklaki István szociálpszichológus. Csaknem harminc évvel ezelőttre emlékezett vissza az ELTE-nek adott interjújában, ebből kiderült: Semjén Zsolt és a Bolíviában terrorizmus vádjával megölt Rózsa-Flores Eduardo ismerhették egymást. Együtt hallgatták annak idején manipulációról szóló szemináriumát.

– Egy érdekes epizód ebből az időszakból (hogy pontosan mely évfolyam volt, nem emlékszem): volt egy kurzusom, A manipuláció szociálpszichológiája. Hirtelen két azóta nevezetessé vált hallgatóm a kurzusról: Semjén Zsolt és néhai Rózsa-Flores Eduardo voltak – mondta az egyetemi docens. Síklaki az 1985 körüli évfolyamra tippelt, ám valószínű, hogy Semjén 1987-ben, vagy utána tanulhatott Floresszel, hiszen abban az évben vették fel az ELTE-re.

Soha nem látta

A mai miniszterelnök-helyettes azonban teljesen másképp emlékszik. Úgy, hogy soha nem is látta az ELTE Szociológiai Intézetében szintén a nyolcvanas években tanuló Florest.

– Síklaki professzor úrtól sokat tanultam, valóban élmény volt hallgatni, összességében jó emlékeim vannak – nyilakozta a Borsnak az épp nyaralásából hazatérő politikus. – Eduardo-Rózsa Flores nem volt csoporttársam, soha életemben nem találkoztam vele – szögezte le kérdésünkre.

Flores volt az aktívabb

– Emlékszem, mind a ketten nagyon aktív, érdeklődő diákok voltak. Flores egy kicsit aktívabb is volt a hallgatók között, nem csak politikailag, ez a benyomásom nagyon megmaradt róla – mondta a Borsnak Síklai István. Mint emlékezett, mindketten jól szerepeltek, jelesre is zárták a tárgyat mindketten.

– Hiszen nem kötelezően vették fel a kurzusomat, hanem az valóban érdekelte őket – tette hozzá. A szociálpszichológus az interjúban az évfolyamra pontosan nem emlékezett, ám elmondása alapján mégis azonos évről van szó. – Azt már nem tudnám megmondani, milyen viszonyban voltak egymással, végül is csak hetente egyszer láttam őket – mondta. 

Kusza szálak

Flores több későbbi politikussal is megismerkedett, miután 1988-ban KISZ-titkár lett az ELTE-n: a néhai Kiss Péter szocialista politikussal, a korábbi titokminiszter Szilvásy Györggyel, vagy Gyurcsány Ferenccel. Flores azt mondta egyszer, a KISZ-be buliból lépett be, de titkárkodása idején az ELTE-n a Fidesznek már több tagja volt, mint a KISZ-nek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

20 éve kezdett a legismertebb magyar pornós, Michelle Wild - mutatjuk a meztelen képeit

origo.hu

Megrázó képeken az oslói terrortámadás

borsonline.hu

Hatalmas botrány, a királyi család kiutálta Meghant

ripost.hu

Váratlanul elnyelte a víz Stana Alexandrát

origo.hu

Emlékszel még rá? Ilyen vadítóan dögös volt Michelle Wild

mindmegette.hu

Íme egy kánikula menüsor hétvégére, ha ötlet nélkül maradtál a tikkasztó melegben

life.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

borsonline.hu

Rengetegen lettek ma milliomosok: Mutatjuk a lottószámokat

borsonline.hu

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

borsonline.hu

Riasztást adtak ki: Kegyetlen, ami az ország felé közelít

További cikkek

Tragédia

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

Tragédia

Sokkoló részletek a Zala megyei tragédiáról: Anya nélkül maradt két kislány, egyikük életéért küzdenek