Aktuális

Imre bácsi: Nem a nejem hamvait kaptam meg

BLN

Létrehozva: 2015.08.13.

Boncsér Imre szerint neje, Eszter tüdőgyulladás miatt halt meg, de ez nem szerepelt a kórházi zárójelentésében. Sőt abban sem biztos, hogy a párja hamvait kapta meg.

42 fokos láztól remegve, kiszáradva halt meg a kórházban Boncsér Imre felesége. A 77 éves férfi megtörten beszélt a Borsnak a szenvedésekről, melyeken imádott neje keresztülment utolsó napjaiban.

A házaspár történetéről június 24-én számoltunk be. Az asszonynak le kellett vágni a lábát, utolsó tíz évükben férje ápolta otthon. Májusban Eszter, hetven közös év után, feladta a küzdelmet.

– Nem a betegségbe halt bele. Iszonyatos fájdalmai voltak – rázza fejét az özvegy, akit ma is nagyon bánt felesége embertelen szenvedése.

– Esztikém műere elzáródott, aztán az anyagot kicserélték, de bennehagytak egy darabot. A lába begennyesedett, egy év alatt sem tudott begyógyulni – idézi fel a szomorú részleteket Imre bácsi, aki gyenge szíve miatt maga is kórházba került, de ott is kitartóan ápolta nejét. Eközben, mint Imre bácsi állítja, felesége ki volt kötözve a kórházi ágyhoz.

– Mint egy kutyával, úgy bántak szegénykémmel. Az orrát sem tudta megvakarni. Delikátos levest kapott, pár darab répával, de így azt sem tudta megenni – mondja a férfi, aki szerint felesége ki­éhezett a 21 nap alatt, és emiatt száradt ki.

Az özvegy szerint a boncmester lejegyezte, hogy felesége tüdőgyulladásban, veseelégtelenségben lelte halálát. Ez azonban nem szerepel a zárójelentésben, amit Imre bácsi most kért ki a kórháztól. A férfi nem érti, hogy hagyhatnak egy beteget 42 fokos lázzal feküdni. Ezért most ügyvédet keres, aki segít neki a kórház elleni küzdelmében.

– A végére akarok járni, de csak olyan emberrel tudom, aki jártas az egészségügyben – teszi hozzá. 

Június végén Imre bácsi még az önkormányzattól kért segítséget a temettetéshez. 53 ezer forintos nyugdíjából nem tudta fizetni. Most 140 ezer forintot kell visszafizetnie részletekben. Így neje urnáját már megkapta.

– De mindenképpen DNS-vizsgálatot szeretnék a hamvakból, mert már egyáltalán nem bízom benne, hogy valóban Eszter hamvai vannak nálam. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek