Aktuális

Élő adásban nyúzott mókust a környezetvédő - videó

Bors

Létrehozva: 2015.08.28.

Nem épp ínycsiklandó: megnyúzta és feldarabolta, majd megsütötte a mókust a környezetvédő, a műsorvezető pedig meg is kóstolta a végeredményt. Ön megéhezett? Mi nem...

A BBC egyik műsorának szerda esti vendége nem mindennnapi “produkcióval” készült a nézőknek: George Monbiot írót azután hívták meg a műsorba, hogy egy újságnak arról beszélt, miként főzött és evett meg egy elgázolt mókust, amire holtan - de még melegen - talált rá az út mentén. A férfi egyébként szívesen fogyaszt elgázolt állatokat - kivéve, ha azok kutyák vagy macskák. Hogy azokat miért nem? “A tulajdonosok legtöbbször felháborodnak” - magyarázta.

A környezetvédő Monbiot fejszével és egy éles késsel “felfegyverkezve” érkezett a műsorba, ahol tulajdonképpen egy klasszikus “főzőshow-t” adott elő - leszámítva a nem szokványos alapanyagot: egy döglött mókust. Az író precízen magyarázta, hogyan kell megnyúzni az állatot, valamint arról is beszélt, az elgázolt állatok elfogyasztása ugyan kegyetlennek tűnik, de hasznos. A főzőcske elején a műsorvezető James O’Brian figyelmeztette is a nézőket: “ez az a pillanat, amikor félre kéne nézniük, ha éhesek!”

A sült-gázolt mókust végül jóízűen el is fogyasztották - méghozzá egy pohár vörösbor társaságában. Alighanem ez volt a BBC egyik legbizarrabb adása mostanában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek