Aktuális

Búcsúlevelet írt, és titokban kibicegett a győri kórházból

Kisalföld

Létrehozva: 2015.08.22.

Elhagyta a győri kórházat és már Svédországban gyógyul Zana. A szír fiatalember júliusban egy kamion alvázáról zuhant az úttestre, és élet-halál között lebegett.

Titokban, bicegve elhagyta a győri kórházat az a szír menekült fiú, aki júliusban egy kamion alvázára kapaszkodva szeretett volna Svédországba jutni, de az autópályára zuhant és az intenzívre került – írja a Kisalföld.

Amikor már jobban volt, elmondta, hogy a szülei küldték Svédországba, ahol az unokatestvére várta. A háború és a fenyegetettség szakította el apjától és anyjától. Összetörten, számos sérüléssel a testén a kórházi ágyon kilátástalannak látta a sorsát. Az elmúlt hetekben azonban javult az állapota, s ebben nem kis része volt a kórházi ellátáson túl azoknak a személyeknek, akiknek búcsúlevelét címezte. A rövid írásban az áll, hogy mindenkinek köszöni a segítséget, egyszer még szeretné mindezt meghálálni. „Tisztelettel: Zana" – írta alá levelét a fiú, aki aztán valahogy kibicegett a folyosóra és elindult a kijárat felé. Senki nem látta többé.

Zana már célba ért. Egy svéd kórházban gyógyul, s talán tényleg beváltja az ígéretét, hogy egyszer még meghálálja mindazt, amit néhány magyar tett érte. Azt mondta, tanulni szeretne Svédországban, s értékes életet élni. A lábán, a hasán élete végéig ott lesznek a hegek, amelyek emlékeztetni fogják, hogyan kezdődött a második élete.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek