Aktuális

Borzalmas dolgot tett a játszadozó cicával a kanizsai ámokfutó

B. B.

Létrehozva: 2015.08.29.

A rendőrség is keresi azt a sofőrt, aki játszadozó kiscicák közé rohant autójával.

Brutális tett miatt tesz feljelentést az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesülete. Egy ámokfutó autós egy játszadozó cicát gázolt el Kiskanizsán, méghozzá szándékosan. A szemtanú szerint a Toyota sofőrje gondolkodás nélkül, szándékosan áthajtott a kölyökmacskán.

– A kismacska két társával az út szélén az úttesten játszott, amikor feltűnt az utcában az autó – meséli a Zaol.hu-nak Igaz Klaudia, az állatvédők elnöke.

– Az autó vezetője a szemtanú szerint bizonyosan látta a cicákat, hiszen az eset nappal történt, az említett útszakasz pedig egyenes és jól belátható. Ennek ellenére a legapróbb jelét sem adta annak, hogy meg akar állni, ehelyett a macskák közé hajtott – mondja az elnök.

A kismacska szörnyű haláltusáját többen is végignézték. A szenvedő állat fetrengett, kétségbeesetten ficánkolt, majd elpusztult. A sofőr viszont megállás nélkül továbbhajtott. A járőrszolgálat feljelentést tesz az ügyben, ugyanis feljegyezték az autó rendszámát. A rendőrség szerint az ügyben állatkínzás gyanúja merülhet fel, amely két évig – súlyosabb esetben három évig – terjedő szabadságvesztéssel járhat.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek